Uusi jäsen on myös uusi auralainen

Aseseppä tunnetaan alan harrastajien parissa

Paja on kuin mikä tahansa pieni metallialan yritys: löytyy sorvi ja järeähkön näköinen jyrsinkone ja muita tavanomaisia työkaluja seinillä ja hyllyillä hyvässä järjestyksessä. Mikään ei kieli siitä, että täällä rakennetaan ja korjataan aseita.

- Aseet ovat lukkojen takana, toteaa Tommi Laasa, joka tekee asesepän töitä sivutoimisesti, nykyisen sotilaspoliisin työnsä ohella.

Laasalla on asesepän tutkinto Ikaalisten käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta. Koulun penkiltä hän pääsi suoraan asesepäksi Varsinais-Suomen Ilmatorjuntarykmentin palvelukseen, mutta alkoi melkein saman tien tehdä yksityisestikin aseita. Toimilupa hänellä on ollut vuodesta 1993 ja Custom-Tuote TL on perustettu vuonna 1998.

- Korjaan metsästys- ja urheiluaseita laidasta laitaan, mutta en mainosta toimintaani mitenkään. Virkatyön ohella ja sen vastapainoksi tämä sopii hyvin, kun minulla saattaa olla montakin päivää putkeen vapaata. Toisaalta voin valikoida töitäni ja tehdä niitä silloin kuin minulle sopii, Laasa kertoo.

Asiakkaina ovat harrastajat ympäri Suomea ja työt kulkevat pääosin Matkahuollon kautta. Alan harrastajat tietävät hänen tapansa toimia ja se sopii heille.

- Internet on muuttanut tätä alaa paljon. Tietyt käyttämäni erikoistyökalut ovat kaikki amerikkalaisia ja niiden tilaaminen on nopeutunut huomattavasti. Ennen kirjoitettiin kirje ja odotettiin kaksi kuukautta vastausta, Laasa naurahtaa.

Mikä sitten sai yksityisyyttään varjelevan yrittäjän liittymään Varsinais-Suomen Yrittäjien jäseneksi?

- Puhelinmyyjä houkutteli. En oikeastaan usko, että siitä on minulle kovinkaan paljon hyötyä, sillä ei minulla riitä aikaa osallistua mihinkään.

Ainakin osasyynä saattaa olla se, että Tommi Laasa on melko tuore auralainen.

- Muutimme perheen kanssa tänne vasta puoli vuotta sitten, hän kertoo.


Tommi Laasa sorvaa pajassaan usein myös uusia aseenpiippuja.

–ap

Julkaistu 03/2011        
Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Grandellin Liikenne Oy

Turku-Sauvo-Helsinki, Turku

www.grandell.com

Grandell tilausajot on laadukkain tilausajopalvelu kaikkialle Suomessa ja Eurooppaan. Liikennöimme 21 bussilla 10-hengen tila-autosta kokousbussiin ja 80-hengen kerrosbussiin. Kaksikerrosbussilla mahdollistat isomman henkilömäärän tilausajon kerrallaan kustannustehokkaasti yhdellä linja-autolla. Kokousbussissa järjestät yrityksesi tehokkaimman kokouksen pyörillä. Palvelemme teitä 24/7 aina henkilökohtaisesti.

Lue uusin näköislehtemme

04/2016Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ke 13.04.2016


Seuraa meitä somessa