Varsinaissuomalainen hiljaisuus yllätti kosmopoliitin

- Varsinais-Suomi on ainutlaatuinen kokemus kaikkien niiden paikkojen joukossa, joissa olen asunut ja työskennellyt, Bagdadissa syntynyt tohtori Nebil Al-Marayati sanoo. Hän avasi ACU+ vastaanottonsa Raision keskustassa viime vuonna.

Tohtori PhD, EFT, Al-Marayati käyttää kiinalaiseen lääketieteeseen, perinteiseen aasialaiseen lääketieteeseen sekä länsimaiseen luontaislääketieteeseen perustuvia menetelmiä. Yksittäisten vaivojen sijasta potilasta hoidetaan kokonaisuutena. Al-Marayati on työskennellyt pitkään Oulussa, Nokialla, Dubaissa ja Lontoossa, josta hän viime vuonna muutti Raisioon.

- Suomi näyttää olevan minun kohtaloni. Tunnen, että tehtäväni on työskennellä juuri täällä, Al-Marayati sanoo.

Sujuvasti suomea puhuvalle Al-Marayatille Varsinais-Suomi on ollut erikoinen kokemus. Hän sanoo hienotunteisesti, että missään muualla uuden yrittäjän ei anneta olla niin rauhassa kuin täällä.

- Luulin tuntevani Suomen ja suomalaiset, mutta nyt siis olen varsinaisessa Suomessa, tohtori hymyilee.

Al-Marayati tuli Suomeen ensimmäisen kerran 1968. Hän oli ensimmäinen ulkomaalainen, joka lähti kauas Pohjolaan opiskelemaan terveydenhoitoalaa omin varoin. Sittemmin opiskelu on jatkunut ja tuonut useita tohtorinarvoja eri maiden yliopistoista.

Kuolemaan tuomitut jalat pelastuivat

Al-Maraytilla on iso pino eri puolilla maailmaa ilmestyneitä lehtileikkeitä, joissa kerrotaan hänen työstään. Joissakin artikkeleissa häntä nimitetään jopa ihmetohtoriksi. Jutuissa kuvaillaan muun muassa tapauksia, joissa tohtorin apu on pelastanut jo amputoitaviksi tuomitut jalat.

- Kun ihmisen omat energiakanavat avataan, hänen vointinsa paranee ja ajatuskin kulkee kirkkaammin, tohtori kiteyttää.

Raisioon Al-Marayatin tie johti sattumalta. Vastaanotto oli ensin tarkoitus laittaa Naantaliin, mutta sopivaa tilaa ei löytynyt. Raision Tasalanaukiolla on nyt viihtyisä vastaanotto, jonka kaikki huoneet on maalattu erilaisin, helein pastellivärein. Joka värillä on oma merkityksensä, tohtori sanoo.

- Ei tarvitse olla sairas voidakseen tulla tänne. Jokaiselle tekee hyvää saada tietoa omasta itsestään ja keinoja, joilla voi edistää ja ylläpitää terveyttä. Yrittäjäkin voi huolehtia itsestään, eikä vain yrityksestään. Kun ihmisen alkuperäinen tasapaino palautuu, hän pystyy aivan varmasti tekemään tehokkaammin omaa työtään. Ja mahdolliset sairaudet on viisainta hoitaa alkuvaiheessa, Al-Marayti sanoo.


Lontoosta Raisioon muuttanut tohtori Nebil Al-Marayati hoitaa potilaitaan muun muassa kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvin keinoin. Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, hän sanoo.

Pirkko Varjo

Julkaistu 10/2006        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

12/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.12.2020


Seuraa meitä somessa