Zanzibariin saunaan!

Viime kesänä avattu ravintola Zanzibar on uusi baarin, yökerhon sekä tilaussauna- ja kokoustilan muodostama kokonaisuus Maalaisten talossa Turun Humalistonkadulla. Paikka on todellakin uusi, sillä Maalaistentalon massiivisen remontin jälkeen tilassa ei ollut ollut mitään toimintaa puoleentoista vuoteen.

- Tila oli valmis vaikka vaatekaupalle, mutta ravintolakäyttöä varten teimme tietenkin muutoksia, kertoo toimitusjohtaja Harri Törmänen, jolla on pitkä työkokemus useista Turun keskustan tärkeimmistä ravintoloista. Hän on yksi Zanzibarin omistajista, muut omistajat ovat kaarinalaisen Old Texasin omistaja Harri Rekola sekä Janne Vaula ja Miika Elomo.

- Harri soitti viime joulukuussa ja kysyi kiinnostaisiko oma ravintola, ja sehän on tietysti jokaisen baarimestarin unelma. Olimme heti samoilla linjoilla myös siitä, minkälaisen paikan halusimme.

Zanzibarissa on monenlaisia tiloja, joissa onnistuu rauhallisempikin seurustelu, varsinkin kun tanssimusiikin volyymit pyritään pitämään kohtuullisissa rajoissa. Ravintolan erikoisuus on kokoustila ja sauna, joista on näköala suoraan tanssilattialle – mistä ei kylläkään näe takaisin saunaan. Kokoustilaan mahtuu mukavasti 60 hengen seurue, joka voi esimerkiksi seurata matsia 63 tuuman plasma-tv:stä. Tilassa on itsepalvelubaari, jossa voi itse vääntää oluthanaa tai kiehauttaa erikoiskahvit.

Sauna, suihku- ja pukuhuonetilat on sisustettu tyylikkäästi ja jopa ylellisestikin. Sama tyyli jatkuu mm. yökerhon vessoissa, jotka City-lehti taannoin valitsi kaupungin parhaiksi. Samaa mieltä ovat myös asiakkaat, jotka kiittelevät mm. naisten huoneesta löytyvää hiuslakkaa tuiki tarpeelliseksi.

Zanzibarin tanssilattialla soi 70-90-lukujen all aroundia. Silloin tällöin kuullaan myös akustista livemusiikkia.

Harri Törmänen on osakkaista ainoa, joka tekee Zanzibarissa myös töitä. – Haluaisin olla enemmänkin tiskin takana ja ihmisten kanssa tekemisissä, mutta toimistossa menee paljon aikaa, pahoittelee mm. kaksi kertaa maailmanmestaruuspronssia alan kilpailuissa voittanut drinkkimestari.

Varsinais-Suomen Yrittäjiin Törmänen liittyi syyskuussa. – Ajattelin siitä oleva ihan henkilökohtaista hyötyä, kun en ole yrittäjänä aiemmin varsinaisesti toiminut. Voisin osallistua mahdollisesti joillekin kursseille. Ja uskon, että kontaktipintani yritysmaailmassa kasvaa tätäkin kautta.


Zanzibarin yritysmyynnistä vastaava Annika Vuolle on Harri Törmäselle korvaamaton apu uuden ravintolakonseptin lanseeraamisessa.

–ap

Julkaistu 11/2006        
Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa