Turun hankinnoissa on tehty paljon päällekkäistä työtä, hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen sanoo

Turun hankinnat saman katon alle

Turun uusi hankinta- ja logistiikkakeskus aloitti toimintansa 1.1. Rakennusurakoita lukuun ottamatta se tulee tekemään kaikki kaupungin tarjouspyynnöt ja käsittelemään tehdyt tarjoukset.

- Tarkoituksemme on saada keskus täyteen vauhtiin kesään mennessä, hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen kertoo.

Kaupungin tarjouksia on tähän asti hoidettu eri hallintokunnissa. Vuosittain Turussa tehdään noin 600 tarjouspyyntöä. Lautiainen uskoo, että määrää voidaan karsia yhdistelemällä useita erillisiä tarjouspyyntöjä.

- Nyt on tehty aika paljon päällekkäistä työtä, hän toteaa.

Uudessa hankinta- ja logistiikkakeskuksessa työskentelee 15 työntekijää. Jokaiselle sopimukselle nimetään oma vastuuhenkilö. Kahdeksasta eri hallintokunnasta tulleen viranhaltijan lisäksi keskuksessa työskentelee hankintalakimies. Hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että tarjouspyynnöt ja tarjoukset täyttävät lain kirjaimen.

- Hän tulee myös kouluttamaan henkilökuntaa hankintaosaamisessa. Tavoitteena on tuoda aikaisempaa ammattimaisempi ote kaupungin hankintoihin, Lautiainen sanoo.

Hankintapäätökset tekee hankinnasta riippuen joko hankinta- ja logistiikkajohtaja tai yksittäinen hallintokunta.


Uudella hankinta- ja logistiikkakeskuksella ei etsitä pelkkiä säästöjä vaan ammattimaisempaa otetta kaupungin hankintoihin, keskuksen johtaja Pauliina Lautiainen sanoo.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa