Kasvanut jäsenmäärä tuo vaikutusvaltaa

Yrittäjyys on muutosvoima

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Pirkko Keskinen katsoo Suomen Yrittäjien olevan elinkeinoelämän järjestöistä vaikutusvaltaisin. Painoarvo tulee kasvaneen jäsenmäärän myötä.

- Toimialajärjestöt mukaanlukien sadantuhannen jäsenen raja on paukkunut rikki. Hallituksella on lopultakin oma yrittäjyyden politiikkaohjelma. Käytämme energiaa ja aikaa kuntatason asioihin, Keskinen sanoo punoen yhteen valtakunnallisen ja maakunnallisen vaikuttamisen tasot.

Yrittäjäjärjestön asema alueellisessa päätöksenteossa on vahvistunut. – Olemme mukana kuntien ja yrittäjäyhdistysten tapaamisissa. Kunnissa rakennetaan elinkeinopoliittisia strategioita, joiden tekemisessä yrittäjät ovat aidosti mukana. Mutu-tuntumalla tämä on toteutunut lähes kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa.

Keskinen on yllättynyt, että Varsinais-Suomi on nopeasti lähtenyt kuntaliitoksiin. Hänestä kehitys vaikuttaa hyvältä, ja syyt yhdistymisiin ovat selkeät. – Paikalliset yrittäjäyhdistykset päättävät itse, miten tilanteessa toimivat. Paraisten suunta on hyvä esimerkki kuntaliitoksia ajatellen.

Puheenjohtaja on halukas karsimaan yrittäjäjärjestön toimintasuunnitelman lukuisia painopisteitä. – Linjaa on selkiytettävä tehtävän vaikeudesta huolimatta. Päätavoite on yrittäjän hyvinvointi. Esimerkiksi julkisten hankintojen kohdalla on päästävä kyykyttämisestä kumppanuuteen, Keskinen tiivistää.

Voimakas jäsenkehitys tuo haasteen vastata toiveisiin. Keskinen on huolissaan yksinyrittäjistä, jotka ovat monella tavalla osa yhteiskunnallista palapeliä. Mutta heillä ei ole aikaa järjestötoimintaan.

- Yksinyrittäjä kuulostaa aivan liian kapealta nimitykseltä. Yksinyrittäjä tarvitsee toisten yrittäjien palveluita.

Koulutus- ja työvoimakysymykset ovat nyt monessa yrityksessä kasvun esteitä. Tähän järjestön on paneuduttava tänäkin vuonna. Omistajavaihdosten kohdalla Keskinen ottaa esille naisten yritykset. – Naiset eivät aktiivisesti kauppaa yritystään, tai ota jatkajaa koulutettavakseen. He tyytyvät lopettamaan toiminnan kokonaan. Ehkä kynnystä muutokseen helpottaisi, jos aloitteen uskaltaisi tehdä ulkopuolinen ja toiminnasta aidosti kiinnostunut.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 01/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa