Yrittäjän onni on perhe ja koti

Toimitusjohtaja Esa Tuominen, Steel Master Finland Oy, Mynämäeltä, kutsuu yrityksensä valmistamia laitekokonaisuuksia koneikoiksi. Niitä käytetään prosessiteollisuudessa nesteiden ja kaasujen varastointiin ja siirtoon.

Tänä vuonna Tuominen uskoo toiminnan laajenevan myös konkreettisesti rakentamalla lisätilaa. – Panostamme myyntiin. Liikevaihto kasvaa vanhan ja uuden asiakaskunnan avulla. Lisäämme tehokkuutta: Panostamme tuotannonsuunnitteluun, olemme kehittäneet siihen uuden ohjelman yhdessä ohjelmistotalon kanssa.Todennäköisesti palkkaamme muutenkin lisähenkilökuntaa.

Yritysmaailmassa kasvua tapahtuu, koska toimimme sähköä tuottavan teollisuuden parissa. Nykyinen talouskasvu tasaantuu jossain vaiheessa.

– Sähköntarve ulkomailla kasvaa, infrastruktuuri muuttuu. Terrorismi voi muuttaa kansantalouden tilanteen hetkessä, Tuominen huomauttaa.

Ykköasia on koti ja perhe, varsinkin kun vanha koti tuhoutui täysin tulipalossa juuri joulun alla. Yritystoiminnassa keskusteluissa on omien poikien siirtyminen vähitellen ruoriin, ja oman roolin pieneneminen.

- Pääsemme muuttamaan omaan kotiin tänä vuonna. Viidessä vuodessa yritys on tunnettu sähköntuotannossa ja prosessiteollisuudessa, ja liikevaihto on 10 miljoonaa. Minä olen hallituksen puheenjohtaja, ja vietän kuule kesät merellä, Tuominen visioi leveä hymy kasvoilla.

Mutta vielä varoituksen sana: - Kasvusta ja myynnistä voi tehdä ennusteita. Terrorismia ei voi ennustaa.


Toimitusjohtaja Esa Tuominen uskoo perheen pääsevän uuteen kotiin ja liiketoiminnan kasvavan tänä vuonna.


Julkaistu 01/2008        

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa