Pieniä yrityksiä syntyy lähivuosina yhä enemmän

Paraislaisen Ab Fotostudio Seija Ruohonen Oy:n yrittäjällä on kyky, jota toinen kadehtii ja osa kavahtaa: selvänäkeminen. Tosin hän sanoo, että kaikilla on se kyky. Mutta kaikki eivät osaa käyttää sitä.

Kykyä ei tarvita sen tietämiseen, että kuluva vuosi on yrittäjälle itselleen muutosten aikaa. – Olen pitänyt tätä puljua yli 40 vuotta! Nyt on tehtävä päätöksiä jatkosta, Ruohonen toteaa, ja muistuttaa, ettei asioita kannata vatvoa. Ne ratkeavat kuitenkin.

Yrityselämässä on tänä vuonna tuulisia paikkoja. Johtajia lentää pihalle, vaikka Ruohosen mielestä on turha sälyttää syyt yhden ainoan niskoille. – Ne yritykset, jotka pystyvät uusiutumaan ja tekemään aikaan istuvia tuotteita, kykenevät uusiin aluevaltauksiin. Nimi Wallac Oy nousee esiin tässä kohti. Se on hyvässä imussa. Ja kyllä kamerakännykkään jossain vaiheessa tulee salama, valokuvaaja pohtii.

Mitäs Seijalle viiden vuoden kaarella kuuluu? – Teen jotain, mitä osaan. Vaikka postikortteja. Valokuvausala menee kohti kuivatekniikkaa. Kaikkien on kuitenkin elettävä tätä päivää, ja keskityttävä käsillä oleviin tehtäviin, Ruohonen muistuttaa.

Oman yrityksensä hän näkee olevan jollain tavalla toiminnassa jatkossakin. Kuluva vuosi palvellaan asiakkaita kuten ennenkin.

Tulevaisuudessa yhden ja kahden hengen yritykset lisääntyvät. - Ihan nuoret eivät yritä, vaan sellaiset, jotka ovat jo eläneet...Heillä on suuremmat odotukset, ja he ottavat riskin. Suuria yrityksiä hajoaa. Puhtaat arvot tulevat hitaasti mutta varmasti. Ollaan menossa parempaan, vaikka ihmiset ovatkin koekaniineja isossa rattaassa. Voimme vain tehdä valintoja.


Valokuvaaja Seija Ruohonen on palvellut asiakkaita jo yli 40 vuotta.


Julkaistu 01/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa