Tilaisuus teki yrittäjäksi

Piikkiöläinen Koneurakointi R. Marjamaa Oy:n siemen on vuodessa 1976, ja yhtiöksi yritys muotoutui vuonna 1982. Se on erikoistunut maanalaisiin tunnelityömaihin, ja valmistaa erikoiskalustonsa työmaan tarpeisiin. Vaihtelevasti kolmesta kuuteen henkilöä työllistävä yritys hoitaa myös taloelementtien kuljetuksia ja nostoja sekä hoitaa talonrakentajien tiilet katolle.

Reino Marjamaa kertoo työskennelleensä toisen palveluksessa vuoteen –81 saakka. Illat ja viikonloput täyttyivät yrittämisestä. – Turku-Naantali- tunneli auttoi hyppäämään yrittäjyyteen. Se oli ensimmäisiä tunneleita maassa. Ei tätä kukaan ollut ennen tehnyt. Kehitimme omantyyppisen ajolaitteen ja kalustoa.

Sukupolvenvaihdos edessä

Työmaita on ympäri Etelä-Suomea ja pituussuunnassa Jyväskylän korkeudelle saakka. Työskentelysyvyys on suurimmillaan 50:ssä metrissä, mutta keskisyvyys on 20-30 metriä merenpinnan alapuolella.

- Työmaat eivät ole paljon muuttuneet. Asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi putkiliikkeitä, joille teemme alihankintaa. Elementtien kohdalla talopakettimyyjät kertovat palvelustamme.

Kalusto käsittää kolme kuorma-autoa ja seitsemän nostokonelaitteilla varustettua traktoria. Teollisuushalli sijaitsee Kirismäen alueella. Sukupolvenvaihdos on suunnitteilla, ja vanhempi poika siirtynee vetäjäksi ajan mittaan. – Jatkuvuuden saavuttaa tekemällä työt sovitusti ja aikataulussa.

Maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa Reino Marjamaalle ojennettiin timanttiristi 30 vuoden työskentelystä yrittäjänä. – Hienolta tuntuu saatu arvostus puurtamisesta, vaikka sitä aika pienessä mittakaavassa tehdäänkin. Ei aloittaessa näin pitkälle ajatellut tai suunnitellut. Otettiin vain tilaisuudesta kiinni.


Kotona vilustumista potevan yrittäjän puhelin pärähtää soimaan tämän tästä. – Jos ihan oikeaa lomaa meinaa viettää, niin matkalle on lähdettävä. Ei se muuten onnistu, Reino Marjamaa toteaa.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 01/2008        
Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa