Käsityötaidot nousevat kunniaan

Energiatekniikan insinööri Jani Huhtala on toiminut yhdeksän vuotta Lasikuitutyö Virtanen Oy:n yrittäjänä. Aloittaessaan mies tiesi, mihin ryhtyy. Homma oli tuttua edelliselle yrittäjälle työskentelyn myötä.

Teollisuusalueella Piikkiössä syntyy yrittäjän kuvauksen mukaan kaikenlaista. Lähinnä elintarviketeollisuuden säiliöitä ja pinnoituksia sekä valumuotteja altaisiin ja ammeisiin. Pienimmät kappaleet ovat sinappituubin luokkaa. Kaasuhuuvat Jokioisissa ovat suurimpia: kolme kappaletta kymmenen metriä kertaa kaksi ja puoli metriä kokoista kappaletta.

Työstä suurin osa tapahtuu Huhtalan toimitiloissa. – Joku isomman säiliön pinnoitus hoidetaan paikan päällä. Semmoisia ei niin vain irroitella paikoiltaan.

Useammasta materiaalista

Suurin asiakas on teollisuus. Asiakkaisiin kuuluvat myös puolustusvoimat ja tieliikelaitos. Yksityisille Huhtala ei juuri ehdi toimituksia tekemään. – En mainosta. Hommat on ehdittävä tehdäkin, hyvästä työllisyystilanteesta nauttiva yrittäjä toteaa.

Nykyiset olemattomat käsityötaidot saavat Huhtalalta huutia. Oma työ on pitkälti lestisepän ja suunnittelijan työtä. Asiakkaat tuovat piirustukset. Tarvitaan muotti jolla tehdään tietynlaisia kappaleita.

Hallissa tulijan vastaanottaa pistävä hartsin haju. Lattiaimuri, kohdepoisto ja tauot suojelevat tekijää kaasuilta.

Monipuolisuus on Huhtalan valtti hyvän mielikuvituksen lisäksi. – Teen metallista, puusta, lasikuidusta, ja pystyn tekemään käsin sellaista, jonka muut tekevät cnc-sorvilla. Sutta en tee ollenkaan.

Perheeseen kuuluu yrittäjävaimo ja viisivuotias poika. Harrastuksista tärkeimmäksi ilmenee Off Road, jossa autolla kynnetään mitä mahdottominta maastoa eteenpäin. – Se on kuin trialia autolla. Katsotaan, kuka pääsee pahimmasta paikasta menemään, mies kuvailee.

Harrastuksen myötä halliin on kasaantunut kaikennäköistä rekvisiittaa autoista ja traktoreista lähtien. – Semmoista sulovilen-meininkiä, Huhtala tunnustaa.


Jani Huhtala näyttää muottia, jolla syntyy vetolaitteen suojakupu puolustusvoimille.Jani Huhtalassa yhdistyy energiatekniikan insinööri ja käsityöläinen.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 01/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa