Piikkiön Yrittäjäyhdistyksen 50-vuotisjuhlaa juhlittiin komeasti 12.1.

Omasta työstä saa olla ylpeä

Reilut sata henkeä kokoontui Kavalton tilalle merkkipäivää viettämään. Tilaisuuden kunniavieras oli ainoa elossa oleva perustajajäsen Sirkka Virtanen. – Ei näitä juhlia silloin osannut kuvitella näkevänsä, kunniajäseneksi kutsuttu Virtanen totesi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Lasse Lintervo kiinnitti avaussanoissaan huomiota edunvalvonnan tulevaisuuteen kuntakentän muutoksissa. – Järjestötoiminnan vahva pohja on paikallisissa yrittäjissä. Yhdistyksillä on edunvalvonnan lisäksi myös sosiaalista kanssakäymistä, hän muistutti.

Kunnanjohtaja Jouko Mäkisen tervehdys sisälsi kiitoksia monimuotoisesta yhteistyöstä. Mäkinen arvioi pienen kunnan piirteeksi, että yrittäjillä olisi enemmänkin valmiuksia yhteistyöhön kuin kunnalla.

Kasvu tuottavuuden varassa

Juhlapuheen pitänyt ulkoministeri Ilkka Kanerva otti yleisönsä varman esiintyjän ja huumorimiehen elkein. Hän aloitti luettelemalla suomalaisen yrittäjän perusominaisuuksia – mainesanoja kaikki. – Sinnikkyys ja luovuus on loistava yhdistelmä. Olette henkisen ryhdin esikuva. Olen yrittänyt ottaa oppia suhtautumisestanne elämänmenoon.

Kanerva kannusti muistuttamalla hallitusohjelmasta, johon on isoin kirjaimin kirjattu yrittäminen yhteiskunnan tukipilarina. – Taloudellinen kasvu riippuu siitä, miten yrittäjät saavat happea. Tuottava kasvuhakuisuus vie valtiota eteenpäin.

Ensimmäistä kertaa Suomessa talouskasvu on jäämässä tuottavuuden kasvun varaan. Kanervan lääke on yrittäjien ja poliitikkojen yhteiset ponnistukset viidessä asiassa: työvoima, sosiaaliturvasta purettavat kannustinloukut, verotuksen kannustavuus, koulutuksen ja osaamisen kehittäminen sekä julkisen sektorin tuottavuuden nousu.

Kuntaliitos Kaarinaan on ulkoministerin mielestä viisas ratkaisu, mutta: - Pitäkää kiinni Piikkiön omasta ideasta. Entinen kunta vahvistuu sisäisesti.

Mitalisadetta

Yhdistyksen historiikin esitteli sen koonnut ja kirjoittanut Hannu Rastas. Juhlan ohjelma limittyi luontevasti ruokailuun, ja juontajana toiminut entinen puheenjohtaja Arto Elo johdatteli väen hetkestä toiseen juhlamieltä ruokkien. Mieskvartetti Ukkoset oli musiikkia korville.

Ansiomerkkejä jaettiin seuraavasti: Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi (40 v), Raimo Hovi, Timanttiristi (30 v) Kaija Hovi ja Raimo Martiskainen, Kultainen Yrittäjäristi (20 v) Risto Salomaa, Hopeinen Yrittäjäristi (10 v) Inga Koskinen, Markku Lahdelma ja Jari Poutanen.

Hopeinen ansiomerkki: Arto Elo, Katriina Enqvist, Jukka Rosendahl ja Reino Marjamaa. Pronssinen ansiomerkki: Kaija Hovi, Liisa Hovi, Heli Kavalto, Lasse Lintervo ja Olavi Jaakkola.

Piikkiön Yrittäjien viirin saivat Hannu Vuorinen, Seppo Seppälä ja Kauko Vainikainen.


Ainoa elossa oleva perustajajäsen Sirkka Virtanen kutsuttiin kunniajäseneksi.Ulkoministeri Ilkka Kanerva ja puheenjohtaja Lasse Lintervo kävivät vilkasta keskustelua juhlan mittaan.Ulkoministeri Ilkka Kanerva kehotti yrittäjiä rohkeasti nauttimaan oman työnsä tuloksista.Jukka Rosendahl johti yhdistystä vuosina 2000-2001, Raimo Hovi 1988-1990 ja Arto Elo 2002-2006.Suomen Yrittäjien Yrittäjäristejä saivat Jari Poutanen (vas.), Markku Lahdelma, Inga Koskinen, Risto Salomaa sekä Kaija ja Raimo Hovi.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 01/2008        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa