Oppisopimuskoulutus sopii pienyrittäjälle

Osaava yrittäjä tekee tulosta – ja suorittaa ammattitutkinnon siinä sivussa

Vakka-Suomessa ja Rauman seudulla toimiva aikuiskoulutuskeskus Innova ja Vakka-Suomen ammatti-instituutti Novida ovat lyöneet voimat yhteen ja aloittaneet yrittäjän ammattitutkintoon valmistavan oppisopimuskoulutuksen Osaava yrittäjä tekee tulosta. Uudelle koulutusmallille myönnettiin keväällä Yrittäjätutkintojen laatuteko 2007 –palkinto.

- Koulutus on lähtenyt halusta palvella paremmin pienyrittäjien koulutustarpeita, kertoo kouluttaja Juha Harikkala Innovasta. – Tarvetta on nimenomaan koulutukselle, jonka pystyy nivomaan arkeen, ja joka ei maksa paljon.

Sellaista on oppisopimuskoulutus, joka on yrittäjälle maksuton, mutta joka tähtää ammattitutkintoon. Koulutus koostuu lähipäivistä, etätehtävistä sekä henkilökohtaisesta ohjauksesta, mitä varsinkin on pidetty hyvänä puolena. – Yrittäjät ovat pysyneet paremmin mukana, kun heidät on henkilökohtaisella yhteydenpidolla sitoutettu koulutukseen, Harikkala selittää. Koulutukseen sisältyy peräti kymmenen yrittäjän ja kouluttajan henkilökohtaista tapaamista.

Tämänhetkisessä koulutuksessa on mukana 12 yrittäjää, joista viisi on vasta aloittelevia yrittäjiä. Toimialaa ei ole rajattu mitenkään: mukana on mm. päiväkoti, atk-alan yritys, hieroja ja toimittaja – toiminimellä toimivia yrityksiä kaikki.

Yrittäjän ammattitutkintoon sisältyy mm. oman liikeidean täsmentäminen, liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja sen toteuttaminen. Kun tätä tehdään oman yrityksen hyväksi, motivaatio on ymmärrettävästi korkealla. Koulutuksen lähipäivien sisältöön opiskelijat ovat saaneet olla vaikuttamassa, mikä myös lisää opintojen mielekkyyttä.

- Kun suuri osa on jo toimivia yrityksiä, niin silloin käsitellään tietysti sellaisia asioita, jotka heitä kiinnostavat, eikä ihan perusasioita, Juha Harikkala sanoo. Osaava yrittäjä tekee tulosta –koulutuksen tarkoituksena on nimenomaan parantaa yrittäjän valmiuksia toteuttaa kannattavaa liiketoimintaa.


Juha Harikkala on ollut mukana Vakka-Suomessa käynnistyneen Osaava yrittäjä tekee tulosta –koulutuksen suunnittelussa alusta asti.

Anneli Perkiö

Julkaistu 01/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa