Maksutonta neuvontaa koulutusasioissa

Reilun vuoden ajan on yrityspalvelukeskus Potkurista saanut myös neuvoja koulutusasioissa. Turun ja Paimion Aikuiskoulutuskeskuksien sekä Turun ammattikorkeakoulun vastuulla olevan palvelun vetäjä vaihtuu sopimuksen mukaan vuorovuosittain, joten tehtävää aluksi hoitaneen Turun AKK:n Tuula Nummilan tilalle astui marraskuussa Kirsi Haltia, Paimion AKK:ssa samantapaisissa tehtävissä toiminut yritysasiamies.

- Koulutustarjonta on Turun seudulla todella laaja ja erilaisia rahoitusmahdollisuuksiakin on valtavan paljon. Minun tehtävänäni on etsiä kullekin yritykselle sopiva koulutus kaikista tarjolla olevista mahdollisuuksista, Kirsi Haltia sanoo.

- Olemme mm. koonneet koulutuskalenteria, jossa on kymmenen oppilaitoksen lähettämät tiedot pk-yrityksille suunnatuista koulutuksista. Jaamme tietoa yritysneuvojille, mutta osittain tiedot löytyvät myös netistä. Potkurin nettisivut uudistuvat tämän kevään aikana, selittää Haltia.

Yritys-kohtaista neuvontaa koulutusasioissa on tähän mennessä saanut yli 200 yritystä. Kirsi Haltia aikoo jatkaa samoilla linjoilla. – Menee vielä aikaa ennen kuin esimerkiksi maakunnassa toteutetun Yritysharavan kyselyyn osallistuneet yritykset on kaikki kontaktoitu. Kun saan nyt tiedot kevään koulutuksista, olen taas yhteydessä yrittäjiin.

- Kohderyhmänä erityisesti pk-yrittäjät ovat haastavia. On paljon hyviä koulutuksia, mutta täytyisi löytää paras ajankohta, mikä kullekin sopii. Kynnys lähteä opiskelemaan on myös korkea, itsekin pk-yrityksessä työskennellyt Haltia ymmärtää. – Toisaalta tämän päivän koulutukset ovat niin henkilökohtaisiksi räätälöityjä, ettei yrittäjäkään varmasti istu siellä turhan panttina.

Kirsi Haltia harmittelee, etteivät jo toimivat yrittäjät välttämättä aina muista Potkurin palveluita. – Aloittavat yritykset ovat kyllä jo löytäneet Potkurin, mutta palvelumme on tarkoitettu firman koko elinkaaren ajalle, hän muistuttaa.


Potkurin uusi koulutusneuvoja Kirsi Haltia on lainassa Paimion AKK:sta.

Anneli Perkiö

Julkaistu 01/2008        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa