Turun AMK:n opiskelijoista löytyi monta tulevaa yrittäjää

Jatkajakoulusta apua sukupolvenvaihdokseen

Lähivuosina kiihtyvään sukupolvenvaihdosbuumiin suomalaisissa pk-yrityksissä on havahduttu ihan hallitusohjelmaa myöten. Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyysverkosto FINPIN:in organisoimana on aloitettu erityisten jatkajakoulutusten järjestäminen maanlaajuisesti. Turun AMK:ssa ensimmäinen Jatkajakoulu aloitti puoli vuotta sitten 17 opiskelijan ryhmällä.

- Teimme ensin kyselykartoituksen 8000 opiskelijamme joukossa yrittäjyysasenteista, ja erityisesti siitä, olisiko heillä taustalla perheyritystä, joihin haetaan omistajanvaihdosta – ja olisivatko he itse kiinnostuneita jatkamaan yritystä, lehtori Ella Kasi kertoo. Tästä joukosta seuloutuneille yrityksille lähdettiin suunnittelemaan 15 opintopisteen ja vuoden kestoista koulutusta, joka on AMK:n opiskelijoille maksuton lisäkoulutus heidän muiden opintojensa päälle.

Jatkajakoulu perehdyttää ja valmentaa osallistujat yrittäjänvaihdosprosesseihin, yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen. Jatkajakoulu sisältää mm. henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman, yrityksen nykytila-analyysin, yrityksen haltuunottoon ja esimerkiksi yrityskauppaneuvotteluihin liittyviä asioita.

Luopuja huomioidaan koulutuksessa tiedonsiirtäjänä, sillä hän toimii mentorina koko ajan. – Prosessia viedään yhdessä eteenpäin. Henkinen puoli on tärkeä huomioida, sillä luopujalla on paljon sellaista tietoa, joka on arvokasta jatkajan kannalta, muistuttaa Ella Kasi. Ensimmäisessä Jatkajakoulussa on mm. järjestetty jo kaksikin vanhempainiltaa, joissa on käsitelty eri teemoja. Jälkihoitoa ja luopujan tukemista pidetään koulutuksessa yhtä lailla tärkeänä kuin jatkajankin kouluttamista.

Jatkajakoulusta on tarkoitus tulla jokavuotinen koulutus. Haku seuraavaan koulutukseen järjestetään keväällä, kunhan AMK:n opiskelijoille lähetetyllä uudella kyselyllä ensin hieman kartoitetaan tilannetta, Ella Kasi lupaa.


Ella Kasi vetää Jatkajakoulua Turun AMK:ssa.

Anneli Perkiö

Julkaistu 01/2008        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa