TKKK:n Business Coaching –ohjelma käynnistyy maaliskuussa

Coachingilla ratkaisuja yrityselämän ongelmiin

Coachingin menetelmiä on käytetty yrityskoulutuksissa jo iät ja ajat, mutta yleensä melko sattumanvaraisesti. Monilla esimiehillä tai sisäisillä kehittäjillä on jo olemassa tiedostamattomia taitoja, jotka eivät ole tehokkaassa käytössä. Systemaattisemmin valmentavan johtajuuden kehittämiseen voi perehtyä Turun kauppakorkeakoulussa uudessa Business Coaching –ohjelmassa.

- Olemme nyt koonneet yhteen kaikki ne palaset eli vanhan osaamisen ja uuden tiedon coachingin tuloksellisuudesta ja menetelmistä, kertoo projektipäällikkö Kerttu Autio kauppakorkeakoulun Yritystoiminnan tutkimus- ja koulutuskeskuksesta. Valmennusohjelmaa on ollut koostamassa myös organisaatiopsykologi Anneli Romana Romana Management Oy:sta. Hän valmistelee parhaillaan väitöskirjaa coachingista esimiestyön kehittämisen välineenä.

Coaching on ratkaisukeskeinen menetelmä, jossa opitaan kysymään oikeita kysymyksiä ja aktivoimaan henkilöstöä. Motivaatio ja työhön sitoutuminen paranee, kun esimies ei edes esitä tietävänsä kaikkea itse, vaan oppii menetelmän myötä myös kuuntelemaan muita. – Coaching on tehokas tapa kehittyä ja saavuttaa asetetut tavoitteet. Sillä saadaan henkilön potentiaali mahdollisimman hyvin käyttöön, Anneli Romana summaa.

- Konkreettisia tilanteita, missä coachingia voi soveltaa, ovat esimerkiksi kehityskeskustelut, palaverit ja kokoukset sekä toistuvat ongelmat. Menetelmä avaa ihmiset katsomaan asioita useasta näkökulmasta, vakuuttaa Romana.

Koulutus sopii esimiesten lisäksi mm. konsulteille sekä yritysten keskijohdolle ja henkilöstöpäälliköille. Paras hyöty ohjelmasta on, kun sitä voi soveltaa johonkin jo olemassa olevaan prosessiin työpaikalla. Tavoitteena voi olla vaikkapa toimiva kumppanuussuhde asiakkaan kanssa tai yrityksen strategian toteuttaminen koko organisaation tasolla.

Business Coaching –ohjelma alkaa maaliskuussa. Periaatteessa valmennettavat on jo valittu, mutta paikkoja ohjelmaan voi vielä kysyä, rohkaisee Kerttu Autio. Valmennus kestää 7 kuukautta ja se koostuu mm. coachauspainotteisista lähipäivistä ja pienryhmätyöskentelystä.


Anneli Romana ja Kerttu Autio tunnustavat suorastaan ”hurahtaneensa” coachingin tarjoamiin monipuolisiin mahdollisuuksiin.

Anneli Perkiö

Julkaistu 01/2008        

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa