Metallialan pk-yrityksille koottiin parhaita käytäntöjä EU-maista

Käytännön työkalu osaamisen johtamiseen

Espanjalaisten koordinoima parivuotinen EU-hanke hyödyttää nyt myös suomalaisia metallisektorin pk-yrityksiä. Projektin lopputuotteena syntynyt, lokakuussa ilmestynyt cd-rom sisältää parhaita käytäntöjä, joita suomalaisenkin yrityksen johto voi omassa työssään henkilöstön osaamisen kehittämisessä käyttää. Training Links for SME –cd-rom julkaistaan niin englanniksi, espanjaksi, suomeksi, puolaksi, romaniaksi kuin liettuaksikin.

Hanketta Suomessa vetänyt Turun kauppakorkeakoulun tutkija Arto Kuuluvainen ja projektipäällikkö Kirsi Lamminpää kauppakorkean TSE Entrestä ovat sovittaneet sisällön Suomen oloihin sopivaksi. Suomen osuutta varten hankkeessa on haastateltu teknologiateollisuuden ja metallityöväen edustajia ja konsultteja sekä lähetetty kyselytutkimus alan yrityksille.

- Siihen on koottu työkaluja, joita voi kokeilla osaamisen johtamisessa omassa yrityksessä. Työkaluja löytyy mm. siihen, miten koulutusta voin suunnitella, miten henkilökuntaa valitaan, miten kehitetään osaamista tai miten työntekijöitä voidaan arvioida tai palkita, Arto Kuuluvainen kertoo.

- Pk-yrityksistä puuttuu usein suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys osaamisen johtamisesta. Kiireisyys on aina läsnä. Yleensä toimitaan vasta sitten kun tilanne tulee eteen. Näillä työkaluilla siihen saataisiin systematiikkaa ja tilanteita voitaisiin ennakoida, Kuuluvainen pohtii.

Training Links for SME –cd-romia on lähetetty TSE Entren asiakkaille, metallialan toimijoille sekä kirjastoihin. Sitä voi myös tiedustella projektipäällikkö Kirsi Lamminpäältä.


Arto Kuuluvainen ja Kirsi Lamminpää vastasivat hankkeen Suomen osuudesta.

Anneli Perkiö

Julkaistu 01/2008        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa