Yrittäjän kuntoklubin vuosi tuli täyteen

Ensimmäinen, vuoden kestänyt Yrittäjän kuntoklubi on päättymässä. Klubiin on osallistunut 12 yrittäjää, valmentaja Kari Ahonen kertoo.

- Aikataulujen sovittaminen on ollut haastavaa. Käytännössä osoittautui mahdottomaksi saada koko joukkoa joka kerta koolle. Klubin tärkein tehtävä, liikunnan kipinän sytyttäminen, näyttää silti onnistuneen. Lopputesteissä muun muassa huomattiin, että se klubilaisista, joka oli vähiten käynyt tilaisuuksissamme, oli kuitenkin nostanut vuoden aikana kuntoaan eniten.

Kuntoklubin järjestäjänä on ollut raisiolainen Atletico Sisu -liikuntapalvelut yhdessä Petrean kanssa. Valmentajina toimivat Kari Ahonen ja liikunnanohjaaja Miia Salminen. Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehti on seurannut klubin toimintaa viime vuoden mittaan.

Klubilaiset osallistuivat muun muassa sauvakävelyyn, spinningiin, pilatekseen, uintiin, kuntosaliharjoitteluun, erilaisiin jumppiin, pyöräilyyn, hiihtoon ja kirkkovenesoutuun. Lisäksi he saivat ravintoneuvontaa ja kävivät kuntotestauksessa ennen klubin alkua ja sen päättyessä.

- Kävelytestissä kaikki olivat nostaneet kuntoaan, samoin lihaskuntotestissä, Ahonen kertoo.

Seuraava kuntoklubi käynnistyy 13.2. Siihen otetaan parhaillaan ilmoittautumisia.

Omat lajit löytyivät

Yrittäjä Eila Vainio Festival Studiosta löysi kuntoklubista itselleen sopivat liikuntalajit.

- Tavoitteeni oli löytää joku kiva laji ja lisätä sen myötä liikkumista sekä saada parempi olo. Olen tavoitteessani: vesijumppa, spinning, pilates ja Gymstick, ne ovat minua varten. Kirkkovenesoutu ukkossäällä oli mieleenpainuva kokemus, hauska sellainen. Kuntoklubin myötä olen lisännyt omaa liikkumistani ja miettinyt myös ruokailutottumuksiani, mikä konkretisoitui ruokapäiväkirjanpidon yhteydessä, Vainio kertoo.

- Viisi vuotta yrittäjänä oli kasvattanut keskikehoa liikaa, Turun Seudun Sähköasennus Oy:n toimitusjohtaja Timo Engblom kertoo. Viime tammikuussa hän päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja liittyi kuntoklubiin.

- Kevät meni miten meni, mutta kesällä aloitin työmatkapyöräilyn. Syksyllä jatkoin spinningillä ja kaukalopallolla. Nyt osaan myös kävellä oikein sauvoilla, siis tehokkaasti. Pyykkilautavatsa ei ole vielä valmis, mutta ruoka-ainekeskustelut ovat tuoneet selväksi, että pidän liikaa valkoviinistä. Tipaton tammikuu on menossa ja pian helmetön helmikuukin. Siihen olin vähän pettynyt, että ryhmä oli tapaamisissa niin pieni. Oma intoni perustuu ryhmähenkeen ja yhdessä tekemiseen.


Säännöllisyys ja rytmi ovat tärkeitä niin liikunnassa kuin ruokailussakin. Yrittäjän elämässä rytmin löytäminen on erityisen haasteellista, mutta ei mahdotonta, kuntoklubin vetäjä Kari Ahonen vakuuttaa.Marraskuussa klubilaiset kokeilivat gymstickiä, kuminauhajumppaa.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa