Lisää energiaa ilman korulauseita

Energisyyden lisääminen parantaa työtulosta ja koko elämää. Yksilön energiaa voi lisätä vain yksilö itse. Yksinkertaista?

- Toimivimmat ratkaisut ovat usein älyttömän yksinkertaisia, kehitysjohtaja Timo Risku valmennustalo Itsensäylittäjistä sanoo.

Risku perusti valmennustalon kahdeksan vuotta sitten yhdessä Mikko Tukosen kanssa. Nyt yrityksessä työskentelee yhteensä yhdeksän ihmistä, joista seitsemän toimii yritysvalmentajina. Kiinteää yhteistyötä tehdään lisäksi monen ulkopuolisen tahon kanssa. Asiakkaat ovat kaiken kokoisia yrityksiä ympäri Suomen.

- Tapamme valmentaa on hyvin maanläheinen. Puhumme kieltä, jota jokainen ymmärtää ja asioista, jotka ovat kaikkia lähellä. Metodin voisi kiteyttää niin, että kun pidät itsestäsi huolta ja käyttäydyt ihmisiksi, menestyt, Risku sanoo.

Jokainen tietää, että pitäisi syödä monipuolisesti, nukkua riittävästi ja harrastaa liikuntaa. Hyvistä käytöstavoistakin on kirjoitettu melko lailla. Miksi joku haluaisi maksaa valmentajalle näistä itsestään selvistä opeista?

- Koska pelkkä teoreettinen tieto ei riitä. Ihminen tarvitsee syyn muuttaa elintapojaan. Esimerkiksi liikunnan suhteen sosiaalinen painostus on varsin tehokas syy. Jos kuntosalilta on varattu aika ja sama aika on varattu kaverillekin, on hyvin todennäköistä, että menet sinne. Näin tämä toimii, Risku selvittää.

Valmennustalon työntekijät ovat taustoiltaan eri alojen ammattilaisia. Lähes jokaista yhdistää kuitenkin enemmän tai vähemmän menestyksekäs ura urheilijana sekä monen vuoden työrupeama yrittäjyyden parissa. Valmentaminen ja luja usko elämän tuomiin mahdollisuuksiin ovat tulleet tutuiksi myös tätä kautta.

- Totta. Perustimme yrityksen, koska uskoimme, että tämä on hyvä bisnes. Nyt voin sanoa, että kukaan meistä ei tee tätä pelkästään rahan takia vaan myös siitä ilosta, että voimme olla mukana auttamassa ihmisiä ja sitä kautta yrityksiä kehittymään.

Kysyntää tuntuu riittävän, sillä valmennustalo etsii parhaillaankin uusia valmentajia koulutukseen. Sopivien ihmisten löytäminen on Riskun mukaan äärimmäisen vaikeaa.

- Tulijoita olisi, sillä ala kiinnostaa. Sopivat, karismaattiset ihmiset, joilla on kyky ottaa yleisö haltuun, ovat todella harvassa.


Yritykset eivät halua maksaa turhasta, valmentamiseen käytetyn ajan on tultava takaisin tuloksessa. Se ei silti vielä riitä, tärkeintä on se, että valmennettavat ihmiset tuntevat elämänsä paranevan joka tasolla, yritysvalmentaja Timo Risku sanoo.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa