Yritykset haluavat tukea henkilökunnan hyvinvointia

- Henkilökunnan hyvinvointi on yritykselle erittäin tärkeää. Tämä tulee aina vain korostumaan sitä mukaa kuin ikäluokat vanhenevat ja kilpailu ammattitaitoisesta työvoimasta kasvaa, Veritas Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Jan-Erik Stenman sanoo.

Työelämän sanotaan kovenevan, mutta Stenmanin mukaan siellä on jo merkkejä uudesta ajattelusta. Yritykset palkkaavat lisää työntekijöitä ja henkilökunnan hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita.

- Kun ihmiset voivat hyvin, he ovat myös tuottavampia, alasta riippumatta. Tämä on niin tärkeä asia, että uskon sen olevan jokaisen yrityksen asialistalla. Nykyään myös yksilöiden väliset erot otetaan huomioon ja esimerkiksi työterveyshuolto tuottaa räätälöityjä palveluja standardisoitujen tuotteiden sijasta. Uskon, että jokaisella ihmisellä on halu tehdä oma osansa hyvin ja työ ja sen sisältö on tärkeää. Ennen oli enemmän sitä henkeä, että työvuosia karttuessa haluttiin työelämästä pois mahdollisimman aikaisin, Stenman toteaa.

Kiinnostus yksilöllisiin eläkkeisiin on kasvussa. Eläke- ja sairausvakuutuksia käytetään myös henkilökunnan sitouttamiseen, Stenman kertoo. Lakisääteisen eläkkeen taso on Suomessa hyvä, mutta se ei kuitenkaan vastaa täysin työstä saatua palkkaa.

- Työntekijät arvostavat ylimääräistä eläke-etua ja uskon, että tämänkaltainen palkitseminen tulee lisääntymään.

Veritas ja Turun Yrittäjät yhteistyöhön

Veritas Eläkevakuutus ja Turun Yrittäjät allekirjoittivat yhteistyösopimuksen joulukuussa.

- Meillä on loistava tilaisuus vaihtaa näkemyksiä puolin ja toisin tämän yhteistyön puitteissa, Turun Yrittäjien puheenjohtaja Tuula Lindström sanoi.

Veritas Eläkevakuutuksen varatoimitusjohtaja Margolit Söderholmin mielestä yhteistyösopimus tekee mahdolliseksi entistä kattavammat koulutus- ja verkottumistilaisuudet turkulaisille yrittäjille.

- Meillä molemmilla on paljon sellaista osaamista ja asiantuntemusta, jota esimerkiksi aloittavat yrittäjät tarvitsevat. Tulemme järjestämään muun muassa yhteisiä koulutus- ja infotilaisuuksia ajankohtaisista työeläkeasioista, yrittäjien sosiaaliturvasta sekä työhyvinvoinnista, Lindström ja Söderholm kertoivat.


Malja yhteistyölle. Vas. Veritas Eläkevakuutuksen varatoimitusjohtaja Margolit Söderholm, Turun Yrittäjien puheenjohtaja Tuula Lindström ja Veritas Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Jan-Erik Stenman.On tärkeää luoda yritykseen kulttuuri, jossa ihmiset haluavat pitää itsestään hyvää huolta, Veritas Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Jan-Erik Stenman sanoo.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa