Kahden Matin yhteistyö tuottaa kaunista jälkeä

Hyvä työ puhuu puolestaan

Turun keskustassa sijaitseva kerrostalokolmio on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Tunkkainen 60-luvun sisustus kokolattiamattoineen sai väistyä ja pinnat hohtavat nyt valkoisina ja pehmeissä maan ja hiekan sävyissä. Pesutiloista purettiin vanha sauna ja tilalla on raikas, kaakeloitu suihku- ja kodinhoitotila. Kelpaa tänne nyt uuden asukkaan muuttaa.

- Tässä meni pari kuukautta. Jo purkutyöt olivat isot ja täältä kannettiin uskomaton määrä tavaraa roskalavalle, Matti Lampinen kertoo. Hän on toteuttanut asunnon uuden ilmeen yhdessä Matti Kuusisen kanssa.

Sisustustyö M. Lampinen ja Sisustus- ja saneeraustyö Kuusinen tekevät usein yhteistyötä. Lampinen on vanhempi ammattimies, joka perusti oman yrityksen 1990. Puusepän opin käynyt Kuusinen aloitti yrittäjänä 2003. Yhdessä ja erikseen molemmat tekevät pääasiassa sisäremontteja Turun talousalueella ja tarvittaessa kauempanakin. Yhteistyöverkostoon kuuluu myös putki- ja sähköasentajia.

- Työn haastavin puoli onkin sovittaa kaikkien aikataulut niin, että työ on valmis silloin kun se on luvattu. Toistaiseksi olemme onnistuneet aika hyvin, yrittäjät kertovat.

Rakennus- ja saneerausalalla riittää töitä, eikä kummankaan Matin ole tarvinnut pahemmin ilmoitella työhaluistaan. Seuraavaksi Kuusinen aloittaa omakotitalotyömaalla Liedossa. Lampinen vetää hetken henkeä ja yrittää viedä omia remonttiprojektejaan eteenpäin.

- Kotona on remontti kesken ja on ollut jo muutaman vuoden, Lampinen kertoo.

Matti Kuusiselle yrittäjyys oli luonteva vaihtoehto armeijan jälkeen. Eniten apua yrittäjyyden alkutaipaleella on ollut kokeneemman yrittäjän seurasta. Virallinen yrittäjyysneuvonta ei sen sijaan ole toiminut.

- Yritin saada alussa TE-keskuksesta neuvoja, mutta ne olivat lopulta kovin ristiriitaisia, Kuusinen kertoo.


Työtason taakse asennetaan vielä lasilevy. Matti Lampinen ja Matti Kuusinen ottavat mittoja.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa