TURUN RAKENTAMINEN & ASUMINEN -MESSUT ENNÄTYSVAUHDISSA

Helmikuun alun rakentamisen ja asumisen suurtapahtuma kerää jälleen Turun Messu- ja Kongressikeskuksen täyteen rakentamisen ja asumisen ammattilaisia ja tuhatmäärin kiinnostuneita messukävijöitä. Messujen valmistelutilanne on hyvä, yritysten kiinnostus näytteilleasettajapaikkoja kohtaan on ollut ennätysmäisen suurta.

Jo aiempina vuosina täynnä olevia tiloja on pyritty mahdollisuuksien mukaan ottamaan käyttöön entistä tehokkaammin, mm. messukeskuksen iso auditorio on tänä vuonna valjastettu kokonaan näyttelytilaksi. Auditoriosta tulee messujen ajaksi Starkkihalli. 500 neliön Starkkihallista tulee aktiivinen osasto, jossa tapahtuu koko messujen ajan. Starkki tuo paikalle tuotevalikoimaansa laajalla repertuaarilla rakentamisesta sisustamiseen, messuosastolla on mm. sisustussuunnittelija paikalla koko messujen ajan. Osastolla korostetaan ammattilaisuutta ja ammattilaisen työn arvostamista. Starkkihallin ohjelmallinen puoli toteutetaan yhdessä Turun AKK:n kanssa. Opiskelijoiden toimesta toteutetaan erilaisia työnäytöksiä, lisäksi viestinnän opiskelijat toteuttavat erilaisia rakentamisaiheisia paneelikeskusteluja. Starkkihalliin tulee myös viihteellistä ohjelmaa.

Toisena uutena kokonaisuutena messuille on tulossa 144 neliön Sähkökortteli. Sähkökortteli tarjoaa kattavan paketin sähkötietoutta ja -tuotteita esimerkiksi omakotirakentajalle. Messukävijät voivat Sähkökorttelissa tavata alan ammattilaisia ja saada apua erilaisiin sähköön liittyviin asioihin rakentamisvaiheen kysymyksistä aina kodin valaistusratkaisuihin. Sähkökortteli vahvistaa entisestään tarjontaa sähköalan tietouden saamisesta messuilta.

Messutarjontaa rakentamisesta sisustamiseen

Messujen tuotetarjonta ulottuu kaavoittamisesta ja kuntien tonttitarjonnasta sisustusratkaisuihin. Rakentajalle on tarjolla tietoa mm. valmistaloista, rakennusmateriaaleista, energiaratkaisuista, LVIS-laitteista, jäte- ja ympäristöhuollosta, kodin turvallisuudesta, rahoituksesta, antennijärjestelmistä, jne. Remontoimiseen ja entisöintiin löytyy neuvoja ja tarvikkeita sekä erilaisia ideoita. Messuilla on mahdollista tehdä huonekaluhankintoja tai vaikkapa testata erilaisia sänkyjä.

Suosittu sisustusklinikka jatkaa messuilla. Sisustusarkkitehti Marko Paananen pitää viikonlopun ajan sisustusklinikkaa, johon messukävijät saavat tuoda omia sisustuspulmiaan ratkottavaksi.

Ammattilaisten kohtaamispaikka

Rakentaminen & Asuminen -messut tarjoavat ohjelmaa myös rakennusalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Alan oppilaitosten kanssa on perinteisesti tehty yhteistyötä ja messujen yhteydessä perjantaina järjestetään alan opiskelijoille suunnattu koulutustilaisuus. Messujen aikana käydään myös oppilaitosten välinen muuraustaitokilpailu. Lounais-Suomen Kiinteistö- ja Rakennuspäivä -seminaari puolestaan kokoaa yhteen alan ammattilaiset.

Vuonna 2007 Rakentaminen & Asuminen messuilla vieraili yli 26 000 kävijää.


Julkaistu 01/2008        
Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa