Maailman suurin risteilijä on valtava palapeli

- Yhteistyökumppanit ovat nykyään suorastaan edellytys sille, että telakka suoriutuu haasteistaan sovitussa aikataulussa, projektipäällikkö Toivo Ilvonen Aker Yardsilta sanoi. Turun telakalla nyt käynnissä olevaan Genesis-projektiin osallistuu 600 alihankkijaa.

Maailman suurin kelluva lomakeidas astui askelen lähemmäs valmistumistaan, kun sen useita satoja tonneja painava köli laskettiin joulukuussa. Turussa rakennetaan kaksi työnimellä Genesis I ja II kulkevaa loistoristeilijää, jotka valmistuvat 2009 ja 2010. Kahden miljardin euron arvoisten risteilijöiden kotimaisuusaste on korkea: laiva on miltei kokonaan suunniteltu Suomessa ja sisustustyökin tulee pääasiassa Suomesta.

Aluksista tulee 47 metriä leveitä ja 360 metriä pitkiä. Veden rajasta alus kohoaa 65 metrin korkeuteen. Genesis-projekti antaa telakalle ja yhteistyöverkostolle 12 000 henkilötyövuotta.

Naiset suunnittelivat hyttejä naisille

Aker Yards Cabin toimittaa kahteen Genesikseen yhteensä 7600 moduulihyttiä. Hytit ovat valmiiksi sisustettuja ja ne nostetaan paikalleen hyttikokonaisuuksina.

Hyttien suunnittelussa on käytetty parasta mahdollista asiantuntemusta, naisia, jotka matkustavat paljon.

- Ennen Genesis-projektin käynnistymistä hyttien konsepti- ja tuotekehitystä tehtiin varustamon toimesta lähes kahden vuoden ajan. Siihen osallistui pääasiassa amerikkalaisista naisista koottu ryhmä. Mielenkiintoinen kehitystyö sai nimekseen Five Ladies, koska uusissa ratkaisuissa haettiin naisnäkökulmaa hotelliasumiseen, toimitusjohtaja Kari Ruusunen kertoi. Tarkemmin hän ei vielä voinut uusista näkökulmista kertoa sillä tilaaja, Royal Caribbean -varustamo, varjelee uutuuttaan tarkasti ennenaikaiselta julkisuudelta.


Genesiksen köli painaa satoja tonneja. Taustalla keväällä valmistuva Independence of the Seas, viimeinen kolmesta Freedom-luokan risteilijästä.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa