Kerrassaan makea yritys

Minna Mattila on työskennellyt keittiöalalla lähes kaksikymmentä vuotta. Viime keväänä hän teki rohkean irtioton ja ryhtyi yrittäjäksi. Mattila osti uusikaupunkilaisen Lailan Leivän marenkiliiketoiminnan ja kiinteistön, jossa leipomo on aiemmin toiminut. Kauppaan kuului myös leipomon yhteydessä oleva asuinrakennus, josta tulee Mattilan perheen koti lähiaikoina.

U:gin Marenki tekee nimensä mukaan vain ja ainoastaan perinteisiä marenkeja kananmunanvalkuaisista ja sokerista.

- Erottelen valkuaiset ihan perinteisesti käsin. Valmista valkuaismassaakin on saatavana, mutta vielä en ole kokeillut sitä, Mattila kertoo.

Aidon marengin tunnistaa väristä, se on kellertävää. Mattila ei värjää tuotteitaan eikä niissä käytetä lisäaineita. Yrityksen tuotteet myydään lähiympäristön kaupoissa ja ravintoloissa sekä Turun Kauppahallissa.

- Monilla ravintoloilla on oma malli jälkiruokamarenkeihin. Niitä tarjotaan esimerkiksi tuoreiden marjojen, kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kanssa.

Helppo täytekakku syntyy marenkilevyistä, joiden väliin laitetaan kermavaahtoa ja marjoja tai hilloa. Marenki on hyvä vierasvara, sillä se säilyy puolisen vuotta.

Yrittäjäjärjestöön liittyminen oli Mattilalle itsestäänselvyys.

- Jäsenyys on osa hyvää yrityskuvaa, Mattila sanoo.


Aito marenki on makeaa, rapeaa ja sulaa suussa. Minna Mattila tekee marengit perinteitä kunnioittaen.

Pirkko Varjo

Julkaistu 01/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa