Terveisiä kauppiaalta

Tämän syksyn otsikoissa on tiiviisti ollut kauppojen aukiolojen vapauttaminen. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kannattaa kauppojen aukioloaikojen vapauttamista sääntelystä. Hänen mukaansa se hillitsisi inflaatio-odotuksia ja lisäisi kaupan alan kilpailua. "Kilpailun lisääntyminen edesauttaisi sitä, että ensi vuoden lokakuussa toteutettava ruokaveron alennus todella menee täysimääräisesti hintoihin", Kiviniemi sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Suomen Yrittäjät ja Erikoiskaupan Liitto toteuttivat kyselyn elokuussa 2007. Kyselyyn vastasi lähes 1300 vähittäiskaupan yritystä. Viesti oli selkeä, ei kiitos aukioloaikojen laajentamiselle. Sunnuntaiden aukioloaikojen säilyttämistä nykyisellään tai supistamista kannatti 76 % vastaajista. Sunnuntaiden aukioloaikoja haluaisi laajentaa 3 % ja vapauttaa kokonaan 21 % kaupan yrityksistä. Kyselyssä kävi myös ilmi se, että yrittäjät eivät uskoneet sunnuntain kasvattavan myyntejä vaan se vähentäisi muiden päivien tulosta. Sunnuntaipäivien työvoimakustannukset aiheuttavat varmasti kustannusten nousua ja se taas mahdollisesti näkyisi kuluttajille hintojen nousuna. Vastannet edustivat yrityksiä, joilla on jo kokemusta sunnuntai aukioloista.

Varsinais-Suomen yrittäjien työvaliokunnan kokouksessa heräsi vilkas keskustelu myös erikoiskaupan tilanteesta. Erikoiskaupan työvoimakustannusten osuus myynneistä on suurempi kuin vähittäiskaupan. Miten käy palvelun laadulle ja valikoimalle? Työvaltaisissa ja palvelevissa erikoisliikkeissä useasti suurimman työpanoksen antaa yrittäjä. On toki hienoa, että meihin yrittäjiin luotetaan ja uskotaan niin paljon, että työmääräämme ollaan surutta lisäämässä – mutta millä kustannuksilla. Erikoisliikkeissä peruslähtökohtana on henkilökohtainen palvelu ja erikoisosaaminen ja jatkossakin haluaisin löytää näistä yrityksistä sen iloisen ja ammattitaitoisen asiantuntijan valmiina palvelemaan suomalaisia kuluttajia!

Tuloksellisia syystuulia myynteihin teille kaikille!

Hanna Munter

varapuheenjohtaja

Varsinais-Suomen Yrittäjät


Julkaistu 09/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa