Apua yrittäjyyskasvatuksen järjestämiseen

Varsinais-Suomen YES-keskus avattiin elokuussa. Turun Yrittäjätalon kolmannessa kerroksessa toimiva keskus tukee ja koordinoi maakunnallista yrittäjyyskasvatusta. Keskuksessa työskentelevät projektipäällikkö Johanna Vainio ja projektiassistentti Kaisa Seppo.

– Tavoitteena on olla helposti lähestyttävä paikka, josta eri oppilaitosten opettajat sekä alueen yrittäjät saavat tietoa ja apua yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa. Keskeinen osa toimintaamme ovat myös Nuori Yrittäjyys – aluetoimistopalvelut, Johanna Vainio kertoo.

Yrittäjyyskasvatus on pakollinen aihekokonaisuus eri koulutusasteiden opintosuunnitelmissa. Käytännössä suuri osa opettajista kokee aiheen vieraaksi. Varsinais-Suomessa yrittäjyyskasvatusta on jo ennestään edistetty Y 1 – toiminnan kautta ja YES-keskuksen taustalla onkin jo vakiintunut yhteistyöverkosto.

– Keskusten perustaminen on valtakunnallinen, vuoteen 2010 ulottuva hanke. Tietysti toivomme, että hanke synnyttää pysyvän toimintamallin, Vainio mainitsee. Suomessa toimii kaikkiaan yhdeksän YES-keskusta.

Varsinais-Suomessa yrittäjyyskasvatuksen pilottikouluina toimivat Elisenvaaran koulu ja lukio sekä Turun ammatti-instituutti. Lisätietoa hankkeesta saa osoitteesta www.yes-keskus.fi.


Yrittäjyyden tradenomi Kaisa Seppo aloitti työt uudessa YES-keskuksessa projektiassistenttina. Hän muutti Turkuun Tampereelta yhdessä TPS:n siirtyneen jääkiekkoilijapuolisonsa kanssa. Uuden keskuksen projektipäällikkönä toimii Johanna Vainio.

Pirkko Varjo

Julkaistu 09/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa