Durat tuli kuuluisaksi ekologisuudellaan

- Durat syntyi halusta kehittää korkeatasoinen tuote, jolla on myös kierrätysaspekti, kertoo Ulla Tuominen Tonester Oy:stä.

- Huomasimme Duratille löytyvän tilausta, sillä vastaavanlaista tuotetta ei valmisteta lainkaan pohjoismaissa, yrittäjä jatkaa. Tuominen omistaa vuonna 1990 perustetun yristyksen yhdessä toimitusjohtaja Kari Karppisen kanssa.

Rymättylässä sijaitsevan Tonesterin jätemuovista valmistama Durat -levy on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa ekologisuutensa ansiosta. Durat levystä valmistetaan muun muassa keittiöiden ja kylpyhuoneiden tasoja ja altaita.

- Valmistamme Duratia muoviteollisuuden hukkamuovista. Käyttämällä jätemuovia raaka-aineena teemme oman osamme ympäristön hyväksi, Tuominen selittää.

Myös Durat itsessään on kierrätettävää. Levyä voidaan työstää samalla tavalla kuin puuta eli esimerkiksi ajan myötä tulleet naarmut voidaan hioa pois.

Ekologinen Durat on herättänyt paljon huomiota kansainvälisillä messuilla monien värivaihtoehtojensa ja tuotteiden hyvän designin ansiosta. Duratista on myös ollut artikkeleja ja kuvia useissa alan lehdissä.

Noin 30 henkeä työllistävä yritys vie Duratia Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin asti.


Duratin vahvuuksia ovat ekologisuus, suuri värivalikoima sekä huippudesign.

Emmi Harju

Julkaistu 09/2008        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa