Yritystoiminta alkuun verkkokaupalla

- Verkkokauppa on helppo tapa aloitella liiketoimintaa. Verkkokaupassa voi lähteä pienestä liikkeelle ja riskitkin ovat pienet, sanoo kolme vuotta Pikku-Aurinko -verkkokauppaa pyörittänyt Katja Borgelin.

Borgelin aloitti liiketoimintansa harrastuspohjalta myymällä kestovaippakankaita.

- Lapseni käytti silloin kestovaippoja ja huomasin, että materiaaleja oli kovin vähän tarjolla, Borgelin muistelee.

Keväällä Borgelin laajensi yritystään avaamalla ompelutarvikeliikkeen Naantalin keskustaan.

- Liikkeen perustaminen oli helpompaa ja turvallisempaa, kun minulla oli jo liiketoimintaa pohjana. Samalla laajensin myös nettikaupan valikoimaa muihin kankaisiin ja ompelutarvikkeisiin, hän selittää.

Verkkokaupan parhaiksi puoliksi Borgelin listaa pienet riskit ja kulut sekä ajankäytön joustavuuden.

- Ohjelma maksaa tietenkin jonkin verran ja postitus kulut ovat korkeita, mutta liikkeeseen verrattuna kustannukset pysyvät pieninä, hän kertoo.

Verkkokaupan perustaminen on Borgelinin mukaan helppoa, kunhan hankkii osaavaa apua.

- Minä sain apua kaupan pystyttämisessä ohjelmistoalalla työskentelevältä mieheltäni. Hänellä on myös itsellään verkkokauppa, joten hän osasi neuvoa myös maahantuontiin liittyvissä asioissa, Borgelin sanoo.

Borgelin neuvoo verkkokauppaa aloittelevaa perehtymään hyvin kuluttajaviraston ehtoihin.

- Esimerkiksi palautusoikeuden ja toimitusaikojen kanssa voi tulla yllätyksiä, jollei ole kunnolla tutustunut ehtoihin etukäteen, hän sanoo.

- Kannattaa myös panostaa kaupan ammattimaiseen ja luotettavaan ulkoasuun. Uudet asiakkaat ovat usein kovinkin epäileväisiä, Borgelin jatkaa.


Katja Borgelin on laajentanut yritystään avaamalla verkkokaupan lisäksi liikkeen Naantaliin.

Emmi Harju

Julkaistu 09/2008        

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa