Vastuullinen liiketoiminta on kestävää keitystä

- Vastuullinen liiketoiminta on kestävän kehityksen toteuttamista yritystasolla, sanoo projektijohtaja Piia Nurmi Turun kauppakorkeakoulun Vastuullisen liiketoiminnan keskuksesta.

Nurmen mukaan kestävän kehityksen voi ottaa osaksi jokaisen yrityksen toimintaa jo aivan pienissä käytännön asioissa.

- Esimerkiksi ympäristöystävällisten pesuaineiden tai Reilun kaupan kahvin valitseminen ovat askelia vastuullisempaan suuntaan, Nurmi sanoo.

- Paperia, sähköä ja vettä säästämällä voidaan lisäksi säästää myös kustannuksissa. Samalla kun säästetään luontoa, voidaan saada aikaan huomattavia taloudellisia säästöjä, hän jatkaa.

Kestävään kehitykseen kuuluu ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalinen vastuu.

- Yrityksen toimintatapoja kehittämällä ja parantamalla luottamus eri sidosryhmissä kasvaa. Reilusti toimiva yritys saa uskollisempia kumppaneita ja työntekijät voivat hyvin ja pysyvät motivoituneina, Nurmi selittää.

Yrityksen koko liikeidea voi myös perustua kestävälle kehitykselle. Monet yritykset ovat huomanneet, että ekologinen ja vastuullinen brändi myy hyvin nyky-yhteiskunnassa.

Yritykset ovat Nurmen mukaan kiinnostuneita kehittämään toimintaansa vastuullisempaan suuntaan, mutta siihen kaivattaisiin lisää apukeinoja.

- Käyttökelpoisia tukipalveluita ei vielä juurikaan ole, mutta niitä pyritään kehittämään koko ajan lisää, Nurmi sanoo.


Piia Nurmi sanoo vastuullisen liiketoiminnan lähtevän pienistä käytännön teoista.

Emmi Harju

Julkaistu 09/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa