Muistot turvaan digitalisoimalla

Tallennustekniikat ovat muuttuneet merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Muun muassa vhs-videolaitteet ja kasettisoittimet ovat katoamassa markkinoilta. Diaprojektorit ja kelanauhurit poistuivat markkinoilta jo aiemmin. Vanhat tallenteet on kuitenkin pelastettavissa digitalisoimalla.

- Kotitalouksissa ja yrityksissä on nyt aika tehdä arkistojen ja vinttikomerojen inventaario. Niistä saattaa löytyä rakkaita muistoja vuosien varrelta, jotka ovat nyt vaarassa jäädä käyttökelvottomiksi tekniikan muuttumisen takia. Muistoja voi olla tallennettuna moneen erilaiseen muotoon. Vanheneville tallennusformaateille on voitu tallentaa yrityksen merkkipäiviä, tärkeitä työvaiheita, kyläseuran tapahtumia, lasten laulua, omat häät, lomamatkoja tai jotain muuta merkittävää, kehottaa Jani Nieminen Digitalisointi.comi:sta.

Digitalisointi.Com on kahden turkulaisen opiskelijan vuonna 2007 perustama digitalisointipalveluita tarjoava yritys. Sittemmin mukaan on liittynyt kolmaskin yhtiömies. Aluksi yritys tarjosi vain vhs-kasettien digitalisointia, mutta ajan myötä tuotevalikoima on laajentunut merkittävästi. Ensin mukaan tulivat vhs-c, 8mm ja c-kasetit ja hieman näiden jälkeen kelanauhat ja diakuvat. Kaitafilmien digitalisointiin tarvittava laite on parhaillaan hankinnassa Yhdysvalloista.

Käytännössä digitalisointi tarkoittaa materiaalin siirtämistä vanhalta tallennusformaatilta tietokoneelle. Tietokoneelle siirtäminen tarjoaa myös monipuoliset materiaalin muokkaamismahdollisuudet. Ääni- ja videotallenteisiin voidaan helposti tehdä esimerkiksi kappalejaot ja materiaalin laatuakin pystytään kohentamaan.


Vanhat kotivideot voi säilyttää jälkipolville digitalisoimalla.


Julkaistu 09/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa