Yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Suopellon koululla

Naantalin Suopellon koululla on jo vuosien perinne yrittäjyyskasvatuksessa, jota on järjestetty valinnaisena aineena joko 8. tai 9. luokalla. Opetusta on yksi tunti viikossa.

- Yleensä meillä on ollut 10-15 oppilaan ryhmiä, mutta sitä isompi ryhmä on hankala, kun tehdään paljon yritysvierailuja. Tulijoita ja kiinnostusta kyllä olisi, jos vain vähän mainostaisi. Tänä vuonna jätin sen vähiin, joten ryhmässä on tällä kertaa vain yhdeksän – kaikki poikia sattumalta, kertoo opettaja Sari Häyrinen.

Yritysvierailujen lisäksi Suopellon koululla käy yrittäjävieraita. – He ovat olleet hyvin erityyppisiä yrittäjiä metallialan yrittäjästä kampaajaan. Tarkoitus on kertoa minkä laista yrittäjän elämä on ja millaisia tyyppejä he ovat. Opetuksen tavoitteena on lisätä aktiivista kansalaisuutta.

Suopellon yrittäjyyskasvatus saa tukea Naantalin Yrittäjät ry:ltä, joka auttaa mm. yritysvierailujen järjestämisessä, lupaa yhdistyksen puheenjohtaja Urpo Lehtimäki. – Viime keväänä palkitsimme myös stipendeillä oppilaat, jotka olivat menestyneet yrittäjyyskasvatuskurssin kilpailussa. Tarkoitus olisi myös jatkaa tätä toimintaa.

Lehtimäki on lupautunut myös tekemään syksyn aikana aamunavauksen Suopellon koululla.

Anneli Perkiö

Julkaistu 09/2008        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa