Pk-yrittäjiä autetaan bisneskontaktien löytämisessä

EU:n sisämarkkinat avautuvat Yritys-Eurooppa –verkostossa

Keväällä Turussa toimintansa aloittanut Enterprise Europe Network eli Yritys-Eurooppa -verkosto on koonnut yhteen Euroopan markkinoille tähtäävien yritysten neuvonta- ja innovaatiopalvelut. Verkoston Varsinais-Suomen TE-keskuksessa toimivan yksikön päälliköksi nimitettiin huhtikuussa Pia Mielonen, joka on tähän asti toiminut kansainvälisissä tehtävissä mm. salolaisissa vientiyrityksissä.

- Yritys-Eurooppa –verkoston palvelut on suunnattu erityisesti pk-yrityksille, sekä erilaisille tutkimuslaitoksille. On todettu, että nimenomaan EU-markkinat on pk-yrityksille tärkeä vientialue ja me haluamme tukea yrityksiä hyödyntämään avoimia sisämarkkinoita, Mielonen kertoo.

- Meillä on aika huikea verkosto: 4000 kansainvälistä asiantuntijaa ja lähes 600 partneriorganisaatiota Euroopassa, sekä muutamia myös esim. Israelissa, Chilessä, Venäjällä ja Norjassa.

Suomessa neuvontapalveluita tarjoavat Varsinais-Suomen TE-keskus ja Helsingin seudun kauppakamari. – Tärkein tehtävämme on tietenkin toiminnasta tiedottaminen – seuraamme esimerkiksi miten lait ja direktiivit muuttuvat, Pia Mielonen mainitsee.

Yhtenä tärkeänä puolena hän pitää vastavuoroisuutta. – Me autamme pk-yrittäjiä antamaan palautetta EU:n suuntaan, jonka on tärkeä tietää, miten direktiivit vaikuttavat tavallisten yrittäjien elämään. Tietoja voidaan käyttää sitten Euroopan parlamentin strategisessa työssä.

Eniten tavallista vientiyritystä varmaan kiinnostaa Yritys-Eurooppa –verkoston kontaktipalvelut, joilla voidaan saattaa yhteen potentiaalisia ostajia ja tuottajia. – Meillä on tietokanta, johon voidaan kirjoittaa yritysten profiilit. Esimerkiksi jos etsii jälleenmyyjiä tietyistä EU-maista, verkostokumppanimme kohdemaassa julkaisevat profiilit mm. uutiskirjeissään tai verkkosivuillaan, Mielonen kuvailee.

Vielä pidemmälle vietyä palvelua yritys saa, jos ilmoittautuu verkoston järjestämiin yrityskontaktitapahtumiin. Ne koskevat aina tiettyä toimialaa ja Yritys-Eurooppa –verkosto järjestää osallistujayrityksille niiden aikana mahdollisuuden tavata kahdenkeskisesti potentiaalisia yhteistyökumppaneita.

- Se on kustannustehokas tapa tavata kahden päivän aikana 10-15 mahdollista kauppakumppania, ei tarvitse lähteä 20 maahan erikseen käymään, Pia Mielonen kehuu.

Vastaavilla tavoilla – EU:n sisäisen tietokannan ja järjestettyjen tapaamisten kautta - yritykset voivat etsiä myös teknologiayhteistyökumppania Euroopasta.


Yritysasiamies Hannu Salminen Salon Seudun Kehittämiskeskuksesta edustaa yhtä partneriorganisaatiota, jonka kanssa Pia Mielonen tekee yhteistyötä Yritys-Eurooppa –verkostossa.


Julkaistu 09/2008        
Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Scandic Julia

Eerikinkatu 4, Turku

www.scandichotels.fi

7 kokoustilaa 10-280 hengelle, 280 paikkainen juhlatila Å sali, 180 paikkainen Bistro Julienne ravintola, 155 huonetta. Hotellin yhteydessä Q-Parkin lämmin autotalli.

Lue uusin näköislehtemme

12/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.12.2017


Seuraa meitä somessa