Väriukilla uudet omistajat ja uusi liikepaikka

Väriuki Oy Uudessakaupungissa vaihtoi omistajaa viime vuoden lopulla, kun Tero ja Jari Kutila sekä Jari Lehtonen ostivat sen.

– Pitihän meidän turvata maalien saanti, Tero Kutila sanoo. Veljesten toinen yritys, Maalausliike Kutila on toiminut jo lähes kaksikymmentä vuotta.

– Olimme Väriukin asiakkaita, mutta muita siteitä meillä ei tänne ollut, Tero kertoo.

Kutilan veljekset omistavat pääosan Väriukista, Lehtonen on vähemmistöosakkaana. Värisilmä –ketjuun kuuluva liike on täyden palvelun sisustustalo, josta löytyvät niin maalit, tapetit kuin nyt myös kylpyhuonekalusteet. Yritys työllistää kolme vakinaista työntekijää.

Viime keväänä Väriuki muutti Lokalahdentieltä uusiin toimitiloihin Kurjenpolulle. Tero Kutila kiittelee uusia tiloja entisiin verrattuna avarammiksi ja selkeämmiksi.

– Keskustasta tänne on vähän pidempi matka kuin entiseen, mutta tuskinpa se haittaa, sillä maalikauppaan tullaan useimmiten autolla.

Kutilan veljeksillä on yrityksissään selkeä työnjako: Jari pysyy maalausliikkeessä ja Tero sukkuloi molempien välillä.

– Teen vähän kaikkea ja välillä on aika kiire. Osa on tietysti tätä alkuvaiheen totuttelua, Tero arvelee.

Maalauspuolella työvoimapula on tuttua Kutiloillekin. Vielä joitakin vuosia sitten oli ammattimaalareita, jotka ilmaantuivat kyselemään töitä kuin muuttolinnut aina keväisin. Nyt maalaaminen ammattina ei tahdo kiinnostaa.

– Taitaa olla niin, että töitä tekemättä saa hyvän toimeentulon, ei siihen muuta selitystä keksi, Kutila toteaa.


Sisustaminen on suosittua ja se näkyy alan liikkeissä, Tero Kutila sanoo. Kaupasta halutaan tarvikkeiden lisäksi myös paljon neuvoja ja ohjeita.

Pirkko Varjo

Julkaistu 09/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa