Elämää tenniksen ehdoilla

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennispelaaja, maskulainen Jarkko Nieminen on myös yrittäjä ja yrittäjäjärjestön jäsen. 2002 perustetun Jarkko Nieminen Oy:n kautta kulkevat peli- ja sponsorirahat minkä lisäksi yrityksellä on tenniskauppa ja kurssitoimintaa.

– Tulevaisuudessa yritystoiminta tullee laajenemaan. Uskon, että yrittäjäjärjestö voi olla hyvänä tukena yritystoiminnan eri vaiheissa, Jarkon isä Kauko Nieminen sanoo.

Jo alle neljävuotiaana tenniksen pelaamisen aloittanut Jarkko on oman tiensä kulkija myös talousasioissa. Siinä missä muut kansainväliselle huipulle päässeet urheilijat muuttavat kotinsa Monacoon tai muihin veroparatiiseihin, Nieminen on maksanut veronsa kiltisti Maskun kuntaan.

– Urheilijoita ei silti pitäisi syyttää yksisilmäisesti veropakolaisiksi. Suomessa ei oikein ole ollut toimivaa ja yhdenmukaista järjestelmää, joka ei asettaisi huippu-urheilijoita kohtuuttomaan asemaan. Maskussa asiat ovat aina sujuneet hyvin, Kauko Nieminen toteaa.

Niemisen perheen elämä on pyörinyt vuosikymmeniä tenniksen ehdoilla. Impivaaran tennishalli, jossa Jarkko Nieminen Oy on osakkaana, on perheelle kuin toinen koti. Itse tennistähti on nykyään ulkomaisilla pelimatkoilla noin 28 viikkoa vuodesta.

– Tilanne voi muuttua nopeasti, tennis on tavattoman herkkä laji. Aktiiviuran jälkeen Jarkko voi keskittyä enemmän yritykseen. Yrittäjyys sinänsä on aina kiinnostanut häntä.


Impivaaran tennishalli on Niemisen perheelle kuin toinen koti. Kuvanottohetkellä Jarkko Nieminen oli matkalla US Open – kisoihin.

Pirkko Varjo

Julkaistu 09/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa