Uudessa kunnassa panostetaan alueiden kehittämiseen

Kaarinan kaupunginjohtaja luottavaisin mielin

Viime vuoden alussa Kaarinan kaupunginjohtajaksi valitun Harri Virran ajasta on suurin osa mennyt Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitoksen aiheuttamiin neuvotteluihin.

- Voi sanoa, että 80 prosenttia ajasta on mennyt tähän. Toisaalta - harva kuntajohtaja saa näin hyvän perehdytysjakson, kun kaikki toiminnot on pitänyt käydä läpi, Virta kuittaa.

Kahden kunnan yhteistyö on hänen mukaansa lähtenyt hyvin käyntiin. – Jos ei tämä liitos suju, niin ei sitten mikään! Uusi kunta tulee olemaan kompakti ja helposti hallittavissa oleva yksikkö. Me näemme tässä aika paljon mahdollisuuksia, vaikka taloudellinen tilanne tuleekin olemaan seuraavat 2-3 vuotta aika tiukka. Uskon kuitenkin, että 5-10 vuodessa liitos maksaa itsensä takaisin. 30 000 asukkaan kunta on hyvä koko: pystymme panostamaan paremmin mm. elinkeinoelämän kehittämiseen.

Strategisesti uudessa kunnassa lähdetään kehittämään yhtälailla niin Kaarinan kuin Piikkiön keskuksia – Littoistakaan unohtamatta – kuin moottoritieliittymien alueitakin.

– Moottoritien läheisyys on tietysti etu. Meillä on juuri alkamassa kampanja, joilla markkinoimme moottoritien 5-, 6-, 7- ja 8-liittymien alueita. Jokainen niistä profiloituu vähän eri tavalla, joko kauppaan tai logistiikkaan tai Raadelmassa matkailuun, kaupunginjohtaja kertoo.

Palvelusektorilla Kaarinassa aiotaan tutkia, miten myös pienyritykset pystyisivät tarjoamaan palveluitaan kunnalle. – Olemme mukana uudessa hyvinvointiklusterihankkeen esiselvitystyössä, mutta myös palvelustrategiaamme on kirjattu, että palveluita pyritään ostamaan ulkoa, muistuttaa Harri Virta.


Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitos on työllistänyt Harri Virtaa enemmän kuin tarpeeksi.

Anneli Perkiö

Julkaistu 09/2008        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa