Rakennustyöt Hartelan tontilla päässevät ensimmäiseksi vauhtiin

Kaarinan keskustan suunnitelma ei vieläkään selvä

Kaarinan keskustan suunnittelu etenee pikku hiljaa suunnittelukilpailun voittaneen arkkitehtitoimiston kanssa, kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki kertoo. Ilmassa on tosin vielä epävarmuutta, mitä Cityconin omistamalle kiinteistölle tulee tapahtumaan. Olennaistahan voittaneessa suunnitelmassahan oli, että se puretaan.

- Keskon taholta on pidetty hankalana suunnitelmaa, jossa sen tilat tulisivat ahtaalle Oskarinaukiolle pysäköintikerroksen päälle. Väljempi paikka olisi heidän mielestään torin ja Uudenmaantien välissä, johon voitaisiin rakentaa myös pysäköintitalo ja ehkä palveluasuntojakin. Tilaan tulisi myös pienempää myymälätilaa erikoisliikkeille.

Tätä suunnitelmaa olisi nyt tarkoitus viedä eteenpäin, sillä alueesta järjestetään tontinvarauskilpailu jo syyskauden aikana, uskoo Aromäki. – Vuoden alussa meillä olisi jo tietoa, millä asemakaavaa voitaisiin viedä eteenpäin.

Todennäköisesti rakennustyöt Kaarinan keskustassa alkavat ensin kuitenkin Hartelan omistamalla tontilla Lautakunnankadun ja Pyhän Katariinan tien välillä. – Siihen on jo kaava asuinrakentamiseen, mutta Hartela haluaa myös jonkin verran liiketilaa Lautakunnankadun ja Puntarikadun katutasolle, Aromäki kertoo.

Kaupunki suunnittelee myös kirjastolle uusia tiloja Lautakunnankadun ja Uudenmaankadun välille tulevaan rakennukseen, johon saataisiin myös kauan kaivattu auditorio.

Lisää yritystiloja

Keskustan uusien suunnitelmien lisäksi Kaarinassa on tekeillä paljon muutakin: Piispanristillä rakennetaan ja Krossin alue laajenee koko ajan kaavallisesti, kertoo rakennustarkastaja Markku Haapanen.

- Sehän laajenee kuntaliitoksen myötä myös Piikkiön puolelle. Alueelle on tulossa pientä ja keskisuurta teollisuus- ja varastorakentamista. Myös Kaarinanportin projekti on ollut pitkään vireillä. Moottoritien toiselle puolelle Kaarinantien ja Tammenmäentien välille on tulossa teollisuus- ja liikerakentamista.

- Pienyrittäjille on tulossa tiloja useammallekin alueelle. Voivalantien varteen on aloitettu rakentamaan kahta hallia ja yhdelle on vielä lupa. Ja esimerkiksi vanhassa Hartwallin panimossa otetaan tiloja uudiskäyttöön: sinne tulee uusia toimisto- ja liiketiloja.


Havainnekuva Kaarinan keskustan kehittämissuunnitelmasta. Alareunassa Uudenmaantien varrella liikerakennus, johon Kesko suunnittelee omaa myymäläänsä. Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy.

Anneli Perkiö

Julkaistu 09/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa