Uuden saaristokaupungin etäisyydet ovat haaste

Etäyhteyden kautta kokoukseen

Tulevan Länsi-Turunmaan kaupungin tulevaisuuden näkymiä käytiin läpi Houtskarissa heinäkuussa. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi korosti kuntaliitoksella olevan hyvät mahdollisuudet menestyä.

- Olosuhteet ovat samantyyppiset, ja jo nyt yhteen kuntaan kuuluu useita erillisiä saaria. Uskon, että Länsi-Turunmaa onnistuu turvaamaan kuntalaisten palvelut jatkossakin. Tämähän on koko Paras-hankkeen tärkein päämäärä, Kiviniemi totesi.

Houtskarin kunnanjohtaja Mikael Grannas ennakoi tulevan kaupungin muodostuvan Suomen suurimmaksi mökkikunnaksi ohittaen Kuusamon. Grannas painotti mahdollisuuksien kehittää saariston elinkeinoja onnistuvan jatkossa pitkäjänteisemmin ja kaukonäköisemmin.

- Se mahdollistaa myös voimakkaamman saariston edunvalvonnan. Haasteita tuovat pitkät etäisyydet ja lähipalveluiden takaaminen.

Professori Christer Carlsson Åbo Akademista selvitti mobiilipalveluhanketta, joka helpottaisi niin paikallisten kuin turistien elämää. Mobiilipalveluista löytyy kustannustehokkaita ratkaisuja myös pk-yritysten markkinointiin.

- Young elderly, eli 65-74- vuotiaat ovat potentiaalinen asiakasryhmä, joita merihenkisen elämän lisäksi vetäisivät hyvät palvelut. Älykkäät ICT-ratkaisut helpottavat arjen rutiineja. Mikä parasta, ohjelmat soveltuvat käytössä jo oleville kännyköille.

Ministeri Kiviniemen lakialoite mahdollistaisi toteutuessaan virtuaalikokoukset. Etäyhteysmahdollisuus helpottaisi valtuutettujen ja virkamiesten kokoontumista uudessa saaristokaupungissa, jossa kokoukseen saavutaan enimmillään jopa neljän tunnin matkan päästä.

Eduskunta käsittelee lakiesitystä syksyllä.

Saariston erityiskysymyksiin kävivät myöhemmin tutustumassa myös ministerit Anu Vehviläinen ja Stefan Wallin.


Bernt Mårtensson on Houtskarin venemuseon kantavia voimia, ja hän esitteli aluetta ministeri Mari Kiviniemelle.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 09/2008        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa