Designsolmion tai huivin suunnitteluprosessi vie aikansa

Taito nähdä kehittyy vuosien mittaan

Jos haluaa teettää firman visuaaliseen ilmeeseen sointuvan liikelahjan, on solmio tai huivi yksi klassisimmista vaihtoehdoista. Tyylikkääseen lopputulokseen pääsee, kun antaa tehtävän silkkihuiveihin ja -solmioihin perehtyneelle designerille.

- Olen erikoistunut suunnittelemaan yrityksille yksilöllisiä liikelahjoja. Aihe voi tulla yrityksen toimialasta, logosta tai visuaalisesta ilmeestä, jota sovelletaan solmioon tai huiviin sopivaksi. Kun näen jollakin yrityksellä hyvän visuaalisen ilmeen, saatan ottaa heihin yhteyttä ja tarjota luonnoksia, kertoo Leena Pietilä. Hänen yrityksensä Leena Pietilä Production Oy on lähes 15 vuoden ajan toteuttanut asiakaslähtöisiä liikelahjoja.

-Taito nähdä graafisia kuvioita on kehittynyt vuosien mittaan. Usein asiakkaat ovat luonnokset nähdessään yllättyneet positiivisesti todeten, että: "ahaa, voiko sen näinkin nähdä!”

Pietilä perusti yrityksensä vuonna 1994, jolloin hän aloitti maalaamalla käsin silkkisolmioita. Kun yritysasiakkaat lisääntyivät, hän alkoi etsiä sopivia sarjatuotantotekniikoita. - Nykyään suunnittelen mallit tietokoneella ja teetän ne eri puolilla maailmaa.

Solmiot joko kudotaan Saksassa tai painetaan Koreassa. Osa solmioista ommellaan Vaasassa. Kaikki tuotteet ovat korkealaatuista silkkiä. Toteutettavien erien suuruus vaihtelee 100-1000 kappaleen välillä ja  tilausten toimitusajat riippuvat tehtaiden tuotantotilanteesta.

- Nyt juuri on sesonkiaika: jos yritys haluaa vielä liikelahjan jouluksi, se täytyy tilata nyt. Ehdin sen vielä suunnitella ja hyväksyttää - koko prosessi kestää yleensä 2-3 kuukautta, Leena Pietilä sanoo.

Toki hänellä on myös valmiita malleja, jotka ammentavat aiheensa mytologiasta, luonnosta ja saaristosta, jotka ovat lähellä tekijän sydäntä. Näitä kuka tahansa voi tilata vaikka yhden kappaleen.

Lisätilan tarve ja lapsiystävällinen ympäristö toivat Leena Pietilän Helsingistä Kaarinan Kuusistoon kolme vuotta sitten. Juuri nyt hänelle on valmistumassa ateljee ja näyttelytila myös Kuusistoon, vaikka hänellä on edelleen ateljee myös Helsingissä.

- Minulla on mukavia kokemuksia saaristosta ja olen opiskellut Turussa, joten ei tämä vierasta seutua ollut. Helsingissä käyn muutamana päivänä kuussa sopimuksen mukaan tapaamassa asiakkaita. Tämä työhän ei sido minua mihinkään paikkaan, Pietilä huomauttaa.


Leena Pietilän silkkihuivit ja solmiot ovat korkealaatuista silkkiä.

Anneli Perkiö

Julkaistu 09/2008        

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa