Edistyksellinen teknologia Camteam Oy:n vahvuus

Erikoistumalla pärjää

Mm. hammasharjojen valmistuksessa käytettävää monikomponenttiruiskuvaluteknologiaa on käytetty muovituotteiden valmistukseen Suomessa vasta vähän. Alan markkinajohtaja Suomessa löytyy Kaarinasta Krossin alueelta.

Camteam Oy:n juuret juontavat oikeastaan 1970-luvulle. – Me työntekijät ostimme tätä edeltäneen Plastic Toolin vuonna 1991, kertoo nykyinen toimitusjohtaja Ilpo Pohjola, joka on yksi Camteamin kuudesta osakkaasta.

Yrityksellä ei ole omia tuotteita, vaan kaikki työt ovat asiakastoimeksiantoja. – Meidän tuotteemme on osaaminen: myymme palvelua ideasta tuotantoon asti, myyntijohtaja Hans Hildén mainostaa.

- Liikeideamme on tuottaa laadukkaita muovituotteita ruiskupuristamalla. Teemme myös muotit itse, joten kaikki osaaminen löytyy meiltä omasta talosta, Pohjola tiivistää. Yrityksessä on 16 työntekijää, joista kolme tekee muottisuunnittelua 3D-ohjelmilla.

Kännykän osia aluksi valmistanut Camteam Oy on nyt siirtynyt pääosin muun elektroniikkateollisuuden sekä terveydenhuoltovälineiden valmistajien toimittajaksi. Lisäksi se valmistaa osia myös muotoilu- ja suunnittelutoimistoille.

– Ala on ollut muutaman vuoden kurimuksessa – on ollut voimakkaita supistuksia, kuten puhelimenosien maastapako. Me olemme vastanneet haasteeseen pyrkimällä mukaan asiakkaan tuotekehitystiimiin. Monilla meidän asiakasyrityksillä kun ei ole monikomponenttivalmistuksen asiantuntemusta, Hildén summaa.

Camteam Oy:n kannattavuus onkin kehittynyt myönteisesti viime aikoina, sillä kolmen vuoden aikana tehty mittava markkinointi kantaa nyt hedelmää. – Olemme saaneet myös vientiasiakkaita. Viennin osuus nousee tänä vuonna jo 20 prosenttiin, Hans Hildén uskoo.

- Toisaalta Suomessa on yrityksiä, jotka luottavat ainoastaan suomalaiseen laatuun. Muovimuotit ovat isoja investointeja ja asiakkaat pitkäaikaisia, Pohjola muistuttaa.

Camteamin laatu, samoin kuin toimitusvarmuus on hyvällä tasolla, vaikka tuotantosarjat ovat yleensä melko pieniä. – Asiakastyytyväisyys on varsin korkealla: mittaamme sitä pari kertaa vuodessa, miehet toteavat.


Ilpo Pohjola ja Hans Hildén tarkastamassa Camteamin tuotteita. Tässä suojakotelossa on käytetty kahdenlaista muovia.

Anneli Perkiö

Julkaistu 09/2008        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa