Säästökylä täyttää 25 vuotta

Energiansäästön edelläkävijä

Marraskuussa 25 vuotta täyttänyt As Oy Säästökylä suunniteltiin Teknillisen Korkeakoulun itsesuunnittelumetodin (ITSU) koerakentamishankkeena. Rakennustapaa valittaessa painotettiin asukkaiden mahdollisuutta osallistua itse projektin toteuttamiseen. 

Kohteessa haluttiin myös toteuttaa energiaa säästävää ja ekologista ratkaisua, joten asukkaat itse rakensivat koko kylän laitilalaisen DI Birger E. Waseniuksen silloin vielä mullistavalla suomalaisella keksinnöllä, kevyillä Palikka-muottielementeillä.

Innovatiivinen ja ekologinen Säästökylä 1985 palkittiin Ranskan arkkitehtuuriakatemian palkinnolla. 

Rakennusmateriaalia valittaessa pantiin pääpaino mahdollisuudelle rakentaa itse ilman aikaisempaa rakentamiskokemustakin, luonnonläheisyydelle ja energiansäästämiselle.  PALIKKA painaa vain kilon kappaleelta ja on puhdas luonnontuote.

Säästökylä on todellinen energiansäästökylä. Kaikki kylän 25 vuotta sitten rakennetut PALIKKA matalaenergiatalot täyttävät vieläkin uusimmat lämmöneristysvaatimukset,  ilman lisäeristystä tai energiaremonttia.

Edelllisten 35 vuoden aikana  on terveitä alkuperäisiä PALIKKA-matalaenergiataloja rakennettu jo satoja Suomessa ja maailmalla. Tulevaisuuden nollaenergiataloja varten on tarjolla Super-PALIKKA, jonka U-arvo on  0,10 - 0,13.


Julkaistu 01/2009        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa