Starttirahajärjestelmä uudistuu

Starttirahajärjestelmä muuttuu vuoden vaihteessa. Aiemmin starttirahaa on voinut saada vain yrittäjäksi ryhtyvä työtön tai työttömyysuhan alainen. Uuden järjestelmän mukaan starttirahaa voidaan myöntää myös palkkatyöstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi siirtyville, opintonsa ja koulunsa päättäneille sekä kotityöstä yrittäjiksi siirtyville.

- Starttiraha on toimeentulotukea, jota maksetaan kymmenen kuukauden ajan. Myös maksuohjeistusta tullaan muuttamaan. Ensimmäisen puolen aikana starttirahaa saa 650 euroa kuukaudessa ja seuraavien neljän kuukauden aikana 500 euroa kuukaudessa, hallitusneuvos Päivi Kerminen kauppa- ja teollisuusministeriöstä kertoo.

Viidennes aloittavista yrityksistä on tähän asti saanut starttirahaa.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom on tyytyväinen starttirahauudistukseen.

- On hyvä, että työttömyysperuste ei enää ole ainoa starttirahan saamisen edellytys, pakkoyrittäjyydellä ei koskaan ole kovin kummoisia tuloksia saavutettu, hän toteaa.

Starttirahajärjestelmä ei Wibomin mukaan edelleenkään saa vinouttaa kilpailua. Voisi myös pohtia, olisiko lainamuotoinen starttiraha nykyistä parempi ja voisiko starttirahan ja muiden yrittäjille tarkoitettujen rahoitusmuotojen hoitaminen olla mahdollista yhdestä paikasta.

Pirkko Varjo

Julkaistu 12/2004        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa