Laitilan Yrittäjät 70-vuotta

Laitilassa tehtyä maailman joka kolkassa

Laitilan Yrittäjien 70-vuotisjuhlassa puhunut Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Eero Lehti otti yleisönsä tuttuun tapaansa. Kunniansa saivat kuulla niin juhlapäivänä vielä lakossa olleet linja-autokuskit kuin pääministeri Matti Vanhanenkin, joka ei puutu epäkohtaan.

- Kovin pieneksi hän oman valtansa näkee, kun ei lopeta laitonta lakkoa. Toista oli Kekkosen aikaan, Lehti sanoi. Työmarkkinapuolella puheenjohtaja uskoi kollektiivisten sopimusten elävän viimeisiä aikojaan ja yksilökohtaisen palkkauksen valtaavan pian alaa.[192_eerolehtiiu.jpg]Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi-Marja Kajander korosti verkostojen merkitystä yrittäjälle.

- Yrittäminen voi olla yksinäistä, mutta yksin me emme sitä tee. Tarvitaan erilaisia verkostoja sekä kuntien ja yritysten yhteistyötä. Myös yhdistystoiminta on tärkeä yhteistyön muoto.

Juhlivan yhdistyksen puheenjohtaja Anne Ellä viittasi laitilalaisen yrittäjyyden vahvoihin perinteisiin.

- Laitilassa on aina ollut vankka pohja yrittäjyydelle. Laitilalainen yrittäjyys ulottuu myös hyvin laajalle, täällä tehtyjä tuotteita tulee vastaan lähes missä maailman kolkassa tahansa, Ellä sanoi.

Laitilan kaupunginjohtaja Jukka Alkio muistutti, että kuntien ja yritysten päämäärät ovat samat, vaikka työtavoissa on eroja.

- Yritykset eivät voi suunnitella tulevaisuuttaan yhtä pitkäjänteisesti kuin kunnat. Kunnissa taas on pystyttävä myös nopeisiin liikkeisiin silloin, kun toimiva elinkeinopolitiikka sitä edellyttää.Timanttiristit kolmelleLaitilan Yrittäjien juhlassa ojennettiin Suomen Yrittäjien timanttiristit Marja-Leena Vuoriselle, Seppo Rinteelle ja Matti Raistolle. SY:n hopeisen ansiomerkin saivat Marketta Numri, Elina Salminen, Anne Vuoriaho, Juha Rinne ja Heikki Peltola. Laitilan Vuoden 2004 Yritys, Rakennus-Lalla Oy sai Laitilan Yrittäjien oman palkinnon.Suomen Yritt?jien puheenjohtaja Eero Lehti per?si hallitukselta tiukempaa otetta ty?rauhan s?ilymiseksi. Kuva: Ville Varjo.

Pirkko Varjo

Julkaistu 12/2004        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa