Käsityöläisen on oltava monipuolinen ja ahkerasti liikkeellä

Alastarolla, Hanhijoen kylällä pidettiin koulua vielä muutama vuosi sitten. Nyt vuonna 1924 rakennetussa punaisessa talossa toimii yritys, Kudonta Art Tiina. Karkkilasta muuttaneen Tiina Raumolinin yrityksessä syntyy ”kaikkea, mitä kangaspuilla voi tehdä”. Ja vähän muutakin, sillä Tiinan puoliso, Jukka Holopainen on hänkin idearikas ja käsistään kätevä.

Tiina Raumolin on koko ikänsä tehnyt innokkaasti käsitöitä. Ammatti käsitöistä syntyi vähän sattuman kautta ja 2003 Tiina valmistui tekstiiliartesaaniksi Loimaan ammatti-instituutista. Hanhijoen vanha koulu ostettiin pariskunnan asunnoksi ja vasta, kun siinä oli asuttu vuoden verran, Tiinan yritysidea alkoi hahmottua.

– Täällä on pieni myymälä mutta ymmärsin heti alussa, ettei se tule minua elättämään. Käynkin ahkerasti erilaisilla messuilla ja muissa myyntitapahtumissa. Esimerkiksi joulun alla olen ollut Tuomaan markkinoilla Helsingissä ja nyt olen lähdössä Forma-messuille. Lisäksi teen tuotteita muutamiin liikkeisiin, kudon alihankintana ja teen liikelahjoja. Tulot on kerättävä hyvin pienistä puroista ja silti toimeentulo on vaatimatonta. Pääasia on kuitenkin se, että nyt olen tyytyväinen elämääni, Tiina kertoo. Kuluneen talven hän on opettanut paikallisessa kansalaisopistossa kudontaa, mikä sekin on tuonut vaihtelua ja lisätuloja.

Kaikki Art Tiinan tuotteet ovat itse suunniteltuja. Näyttävimmästä päästä ovat unelmanpehmeät torkkuhuovat, joita varten mohairlangasta tehtyä lointa kierretään tukille kerrallaan peräti 40 metriä. Entisessä voimistelu- ja juhlasalissa seisoo useampia kangaspuita.

– Voin tehdä erilaisia töitä samanaikaisesti ja toteuttaa mahdollisesti myös kiireellisempiä tilauksia, Tiina kertoo. Kovin nopeasti puita ei silti aina vapaudu, joten kutoja toivoo, että asiakkaat tekevät tilauksensa hyvissä ajoin.

Jukka Holopaisen erikoisalaa ovat hauskat lasityöt ja romumetallista tehdyt patsaat. Leipätyö Holopaisella on voimalaitoksella.


Kutomon yhteydessä on pieni myymälä, joka on avoinna aina, kun omistaja on paikalla. Kaikki Tiina Raumolinin työt ovat itse suunniteltuja.

Pirkko Varjo

Julkaistu 05/2009        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa