Käsityöläisen on oltava monipuolinen ja ahkerasti liikkeellä

Alastarolla, Hanhijoen kylällä pidettiin koulua vielä muutama vuosi sitten. Nyt vuonna 1924 rakennetussa punaisessa talossa toimii yritys, Kudonta Art Tiina. Karkkilasta muuttaneen Tiina Raumolinin yrityksessä syntyy ”kaikkea, mitä kangaspuilla voi tehdä”. Ja vähän muutakin, sillä Tiinan puoliso, Jukka Holopainen on hänkin idearikas ja käsistään kätevä.

Tiina Raumolin on koko ikänsä tehnyt innokkaasti käsitöitä. Ammatti käsitöistä syntyi vähän sattuman kautta ja 2003 Tiina valmistui tekstiiliartesaaniksi Loimaan ammatti-instituutista. Hanhijoen vanha koulu ostettiin pariskunnan asunnoksi ja vasta, kun siinä oli asuttu vuoden verran, Tiinan yritysidea alkoi hahmottua.

– Täällä on pieni myymälä mutta ymmärsin heti alussa, ettei se tule minua elättämään. Käynkin ahkerasti erilaisilla messuilla ja muissa myyntitapahtumissa. Esimerkiksi joulun alla olen ollut Tuomaan markkinoilla Helsingissä ja nyt olen lähdössä Forma-messuille. Lisäksi teen tuotteita muutamiin liikkeisiin, kudon alihankintana ja teen liikelahjoja. Tulot on kerättävä hyvin pienistä puroista ja silti toimeentulo on vaatimatonta. Pääasia on kuitenkin se, että nyt olen tyytyväinen elämääni, Tiina kertoo. Kuluneen talven hän on opettanut paikallisessa kansalaisopistossa kudontaa, mikä sekin on tuonut vaihtelua ja lisätuloja.

Kaikki Art Tiinan tuotteet ovat itse suunniteltuja. Näyttävimmästä päästä ovat unelmanpehmeät torkkuhuovat, joita varten mohairlangasta tehtyä lointa kierretään tukille kerrallaan peräti 40 metriä. Entisessä voimistelu- ja juhlasalissa seisoo useampia kangaspuita.

– Voin tehdä erilaisia töitä samanaikaisesti ja toteuttaa mahdollisesti myös kiireellisempiä tilauksia, Tiina kertoo. Kovin nopeasti puita ei silti aina vapaudu, joten kutoja toivoo, että asiakkaat tekevät tilauksensa hyvissä ajoin.

Jukka Holopaisen erikoisalaa ovat hauskat lasityöt ja romumetallista tehdyt patsaat. Leipätyö Holopaisella on voimalaitoksella.


Kutomon yhteydessä on pieni myymälä, joka on avoinna aina, kun omistaja on paikalla. Kaikki Tiina Raumolinin työt ovat itse suunniteltuja.

Pirkko Varjo

Julkaistu 05/2009        
Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa