Kommentti:

Hirviödirektiivi syö yrittäjiä

Minä olen kuljetusyrittäjän puoliso. Ukkokulta on ajanut rekkaa 39 vuotta ja toiminut yrittäjänä 27 vuotta. Viimeisten vuosien aikana yrittäminen on muuttunut rajusti.

EU on ehtymätön lisästressin lähde. Ensin käytiin läpi perävaunujen viiden senttimetrin ( ! ) kavennusruljanssi. Miten sitä valvotaan? En tiedä kenenkään narahtaneen, vaikka maantiellä huristaa edelleen melkoisesti kaventamattomia vehkeitä.

Sitten tuli ajo- ja lepoaika-asetus ja digipiirturi. Nyt syynätään yrittäjän työaikaa. Mitä työaikaa? Mikä luetaan työksi?

Miten taataan, että kuljetusyrittäjä viettää vapaa-ajan leväten ja latautuen? Herra voi vaikka tempaista henkilöautolla Utsjoelle ja takaisin.

Minkä muun yrittäjäryhmän henkilökohtaista työaikaa säädellään näin rankasti? Ensin kuljetusyrittäjät, sitten muut yrittäjät, vai? Minua alkoi nyt tavattomasti kiinnostaa, saavatko mepit tarpeeksi leipää ja lepoa ennen tärkeitä äänestyksiä ja päätöksiä.

Näiden imbesillien tuherrusten täytäntöönpano ja ontuva valvonta on törkeää rahojen ja työpanosten tuhlausta. Ja minä saatan joutua piilottamaan viilan täytekakkuun ja kiikuttamaan sen vankilaan.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa