Edunvalvonta on jäsenien ykköstavoite

Tärkeimmät syyt jäsenyyteen yrittäjäjärjestössä ovat edunvalvonta, neuvontapalvelut ja yrittäjäaate. Varsinkin neuvontapalveluiden merkitys on noussut verrattuna edelliseen, vuoden 2008 järjestötutkimukseen.

Yhteensä 77 prosenttia vastaajista on tyytyväisiä jäsenyyden hinta – hyötysuhteeseen. Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibomin mukaan vastaukseen voi olla kohtuullisen tyytyväinen, vaikka 23 prosenttia kokee suhteessa olevan parantamisen varaa.

- Hienolta tuntuu se, että 96 prosenttia vastaajista voisi suositella jäsenyyttä omien kokemustensa perusteella, Wibom toteaa.

Kuiluanalyysin avulla saadaan selville, kuinka hyvin on onnistuttu vastaamaan vastaajien odotuksiin. Sen mukaan Varsinais-Suomen Yrittäjien toiminnan viisi onnistuneinta tekijää jäsenten mukaan ovat aluejärjestön internetsivusto, Yrittäjälehti, tilaisuudet ja tapahtumat, YrittäjäINFO sekä koulutustilaisuudet.

Vastaavasti viisi heikointa tekijää ovat yrittäjämyönteisen ilmapiirin luominen, yritysten mahdollisuus vaikuttaa, yrittäjien välisen yhteistyön edistäminen, vaikuttaminen kuntiin päin yrittäjien asioissa sekä asiantuntemus.

- Tämä on haasteellista ja odotukset ovat korkealla. Mutta siihen jäsenillä onkin oikeus, Wibom analysoi.

Varsinais-Suomen Yrittäjät saa toiminnastaan kokonaisarvosanan 8,0. Vastaava arvosana Suomen Yrittäjillä on hieman heikompi 7,9. Omalla paikallisyhdistyksellä arvosana on samaa tasoa, 8,0.

Keväällä toteutetun sähköpostikyselyn tutkimusaineisto antaa Wibomin mukaan huikeasti tietoa ja materiaalia muun muassa vuoden 2011 toimintasuunnitelman muokkaamiseen.

- Tuloksista kannattaa keskustella myös paikallisella tasolla.

–a-ss.

Julkaistu 09/2010        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa