Kaarinan tavoitteena luoda uutta yrittäjyyttä

Yritykset voivat vielä vaikuttaa Kaarinan palvelustrategian sisältöön, vaikka varsinainen lausuntoaika on jo ohi. Juuri nyt pk-yritysten on syytä olla hyvin hereillä, kaupunginjohtaja Harri Virta sanoo.

– Oman kunnanvaltuutetun tai muiden luottamusmiesten kautta saa vielä viestejä strategiatoimikunnalle, hän toteaa.

Tälle ja ensi vuodelle sijoittuvan Kaarinan palvelustrategiatyön tavoitteena on kehittää kaupungin hankintaosaamista, toimivia yrityksiä sekä luoda uutta yrittäjyyttä. Tilaa uudelle yrittäjyydelle luodaan esimerkiksi ulkoistamalla kaupungin omia toimintoja, kuten osia ruoka- kiinteistö ja terveydenhuollosta, lähinnä kotisairaanhoidosta.

– Yrittäjien omalla aktiivisuudella on merkitystä myös tulevien tarjouspyyntöjen sisältöön: tarjouspyyntö on helpompi tehdä, kun tiedetään, mitä on saatavilla, Virta sanoo.

Kaarinan kaupungin järjestämä matkailuhanke etsii parhaillaan työntekijää. Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus ELY myönsi Kaarinan matkailuelinkeinon kehittämishankkeelle 88 852 euroa. vuonna.

Hanke on suunnattu Kaarinassa toimiville matkailualan yrittäjille ja yhteisöille. Tavoitteena on vahvistaa kaarinalaisten alan yrittäjien ja toimijoiden keskinäistä vuorovaikutusta ja verkottumista sekä matkailutuotteiden ja palvelujen kehittämistä ammattimaisemmiksi. Samalla kehitetään yhteismarkkinointia.

Laajenemista suunnittelevien yritysten kannattaa nyt olla yhteydessä, Harri Virta kertoo. Tontteja on hyvin saatavilla voimakkaasti laajenevilla Krossin ja Raadelman alueilla. Yleinen ilmapiiri yrityksissä tuntuu olevan melko hyvä.

– Yrityskohtaisia vaihteluja on tietysti. Kaupungin suurin huolenaihe ovat erikoissairaanhoidon kustannusten nousu 10-15 prosenttia vuodessa sekä STX:n telakan hiljeneminen, jonka vaikutukset ulottuvat vahvasti meillekin. Kaarinan työttömyysprosentti on tällä hetkellä 7.


Tilaa uudelle yrittäjyydelle syntyy esimerkiksi sillä, että joitain kaupungin hoitamia toimintoja ulkoistetaan, Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta sanoo.

–pv

Julkaistu 09/2010        
Lounais-Suomen Taxidata Oy

Lounais-Suomen Taxidata Oy

Kuljetuspalveluja, Takseja, Taksiliikenne

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa