Kasvusta huolimatta Kaarinassa riittää yritystontteja

Yritystontteja on kysytty Kaarinassa tasaisesti koko vuoden. Eniten kyselyjä tulee Krossin alueesta, maankäyttöinsinööri Tanja Hämäläinen kertoo.

– Länsi-Krossissa ei ole tällä hetkellä vapaita kaupungin tontteja, mutta Krossin alue laajenee itään. Krossinkatua on tarkoitus jatkaa aina Raadelmaan asti. Kaupunki on ostanut Itä-Krossista lisää maata ja alueelle laaditaan parhaillaan asemakaavaa. Myös Krossinkaaren sisäpuolella olevalle yksityismaalle kaavoitetaan yritystontteja.

Krossin lisäksi yritystonttimaata löytyy Raadelmasta, Voivalasta, Kirismäestä ja Pukkilasta. Kaarinassa yritystonttia ei pääsääntöisesti voi suoraan ostaa, se vuokrataan ja vasta, kun yritys on rakentanut tontille, maan saa ostaa omaksi.

– Tällä halutaan varmistaa, ettei tontteja jää tyhjilleen. Jos vuokraaja ei rakenna määräaikaan mennessä, vuokra nousee. Me emme myöskään muodosta tontteja etukäteen, se tehdään vasta, kun tiedetään tontille tulevan yrityksen tarpeet. Tämä ei kuitenkaan hidasta rakennushanketta, sillä rakennuslupiin ja muuhun menee kuitenkin oma aikansa ja tämä käy siinä samalla, Hämäläinen sanoo.

Tarjolla olevia tontteja voi etukäteen tutkia Kaarinan kaupungin internet-sivuilta. Vuoden päivät käytössä ollut palvelu on osoittautunut toimivaksi.

– Se ei tietenkään korvaa henkilökohtaista neuvottelua, mutta antaa yrittäjälle hyvät perustiedot. Myös omakotitontit löytyvät sivuilta.

Taloustaantuma ei ole hiljentänyt tonttien kysyntää. Hämäläinen kertoo, että monille yrityksille hiljaisempi aika on antanut mahdollisuuden keskittyä rauhassa tontin etsintään.

Kaarinaan laaditaan parhaillaan yritysalueiden maapoliittista ohjelmaa. Sen tarkoituksena on tehdä eri yritysalueille kehityskuvat, selvittää tonttireserviä ja edelleen uusien kaava-alueiden tarvetta. Maapoliittisessa ohjelmassa selvitetään käytössä olevat maapoliittiset keinot ja määritellään Kaarinan yleiset toimintatavat. Tavoitteena on näin edistää yhdenmukaisia tapoja toimia.Krossi on haluttua yritysaluetta. Länsipuolella on jo täyttä, alue laajenee nyt itään.

–pv

Julkaistu 09/2010        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa