Kauneutta päästä varpaisiin

– Yksin en olisi uskaltanut lähteä yrittäjäksi. Hyvien kavereiden kanssa tämä on ollut helppoa ja nyt en haluaisi mistään hinnasta enää vaihtaa, kosmetologi Outi Sinkko sanoo. Hän perusti yhdessä kolmen muun nuoren naisen kanssa kampaamo-kauneushoitola Jois´n keväällä Kaarinaan.

Kaksikerroksinen liiketila Kuskinkadulla tarjoaa yrittämiselle avarat puitteet. Alakerta on Sanna Kaukomon, Johanna Laaksomaan ja Irina Lehtisen hallinnassa kampaamona, ylhäällä on Outin tilava työhuone sekä yhteiset sosiaalitilat. Kaikki neljä toimivat itsenäisinä yrittäjinä ja jokaisella on taustalla useamman vuoden työkokemus.

Asiakkaat löysivät uuden kauneuspisteen helposti.

– Moni on kokenut helpoksi sen, että saman katon alta löytyvät kaikki palvelut, Sanna Kaukomo kertoo. Kaarinalaisittain liiketila tosin ei ole aivan ydinkeskustassa eli torin varressa.

Syksyn tulon huomaa kampaamossa siitä, että asiakkaat haluavat syvempiä värisävyjä hiuksiinsa. Muodikkaat hiukset ovat tänä syksynä lyhyet tai pitkät, yhteistä niille on toispuoleisuus, joka saadaan aikaan väreillä, leikkauksella, jakauksella tai pidennyksillä. Värit vaihtelevat syvän tumasta vaalean luonnolliseen beigeen. Hiusmuoti on kuitenkin yhtä vapaata kuin pukeutuminen, omat mieltymykset määräävät enemmän kuin mallikirjat.

– Onnistunut hiustyyli on aina asiakkaan ja kampaajan yhteistyötä, Irina Lehtinen sanoo.

Ammattilaisten mielestä suomalaisissa hiuksissa ei ole mitään erityisen ongelmallista, vaikka usein niin sanotaankin. Vaihteleva ja rankka ilmasto on hiuksille vaativa, mutta hyvin hoidetut hiukset kestävät senkin.

– Kunnon hoitotuotteet ovat tärkeimmät, sellaiset, jotka on valittu juuri omalle päänahalle ja hiuslaadulle sopiviksi. Toinen tärkeä asia on muistaa suojata hiukset lämpökäsittelyn aikana, Johanna Laaksomaa opastaa.Yhdessä, mutta itsenäisinä. Yhteiset tilat tuovat yksinyrittäjille turvallisuutta ja ennen kaikkea hauskoja työkavereita, Sanna Kaukomo (vas.), Johanna Laaksomaa, Outi Sinkko ja keskellä oleva Irina Lehtinen sanovat.

–pv

Julkaistu 09/2010        

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa