Postireissujen ulkoistaminen säästää yritysten aikaa

Lähettipalvelu tuo tarvittaessa vaikka unohtuneen maitopurkin. On tuonutkin, kaarinalaista Esaway lähettipalvelua pyörittävä Mia Kuisma kertoo.

– Tavallisesti kuljetamme kuitenkin pienehköjä paketteja ja muuta postia, hän selventää.

Mia otti vastuun isänsä 1990-luvulla perustamasta yrityksestä 2005. Lähettipalvelu työllistää yhden vakituisen kuljettajan. Kahden oman pakettiauton lisäksi muuta kalustoa vuokrataan tarpeen mukaan. Palvelu toimii pääasiassa Turun talousalueella.

– Tällä hetkellä lähes kaikilla asiakkaillamme on vuosisopimus ja suurin osa on ollut meidän asiakkaanamme lähes alusta asti. Tietysti hoidamme tarvittaessa myös satunnaisia toimeksiantoja, Mia sanoo.

Lähettipalvelun käyttäminen merkitsee yrityksille ennen muuta ajan säästöä. Uusia asiakassuhteita onkin syntynyt esimerkiksi sitä kautta, että tuleva asiakas kiinnittää huomiota lähettifirman työntekijään, joka osuu aina samaan aikaan postiin.

– Lopulta he tulevat ajatelleeksi, että tuo lähettihän voisi hoitaa meidänkin postit.

Talouden taantuma ei ole juuri näkynyt lähettipalvelujen kysynnässä. Tulevaisuudessa Mia Kuisma toivoo voivansa kasvattaa yritystä.

– Kasvun rajojen määrittäminen on kuitenkin vaikeaa. Pitää olla varmasti tietty määrä töitä, jotta voisi ostaa uuden auton tai palkata lisää väkeä. Kilpailu on kovaa, mutta hintakilpailulla ei yksin päästä pitkälle. Asiakkaat arvostavat ennen kaikkea sitä, että lähetykset toimitetaan silloin kun on sovittu. Aikanaan kun isä perusti tämän yrityksen, töitä riitti ja samaa toivon minäkin, Mia kertoo.


Esawayn kuljettaja Sari Santala valmiina matkaan.

–pv

Julkaistu 09/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa