Pahvipakkauksilla kova kysyntä

Kaarinalaisessa teollisuushallissa käy kova jyske. Sami Viklund syöttää suuria aaltopahviarkkeja yksi kerrallaan koneeseen, joka leikkaa ne liimausta vaille valmiiksi laatikoiksi. Jossain suurien arkkipinojen keskellä Vincenzo Taffoni työstää laatikoita. Yrittäjä Rauli Leppäaho pahoittelee, että paikat eivät vielä muuton jäljiltä ole täysin järjestyksessä; Celerpak Oy muutti keväällä Urusvuoresta Littoisiin.

Pahvipakkauksia valmistavalla ja suunnittelevalla yrityksellä riittää töitä.

– Meillä ei ole näkynyt mitään merkkejä lamasta ja nyt, kun talous alkaa olla taas nousussa, pakkausten merkitys vain korostuu, neljä vuotta sitten yrityksensä perustanut Leppäaho sanoo. Samalla hän toteaa, että Celerpak on alallaan ainoa suomalainen yritys Varsinais-Suomessa. Tavoitteena on luoda yrityksestä johtava yksilöityjen pakkausten tuottaja Suomessa.

Jokaista pakkausta varten tarvitaan stanssi, jolla haluttu malli saadaan aikaiseksi. Stanssit tehdään laserilla polttamalla urat paksuun vaneriin ja upottamalla leikkaavat ja taivuttavat terät uriin. Suurimmat yrityksen valmistamat pahvilaatikot ovat olleet jopa kolme metriä pitkiä, pienimmät mahtuvat postiluukusta. Minimitilausmääriä ei tunneta, joten tarvittaessa asiakas saa vaikka vain yhden laatikon. Toimitusajat ovat 1,5-2 viikkoa.

– Pienessä yrityksessä on helppo ymmärtää toisen yrittäjän tarpeet: jos joku sanoo tarvitsevansa välttämättä pakkausta nopeasti, sitä jäädään tekemään. Ei toista voi jättää pulaan, Leppäaho selvittää.

Aikaisemmin myös kirjapainoalan yrittäjänä työskennellyt Leppäaho suorittaa parhaillaan tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoa Raision aikuiskoulutuskeskuksessa. Hän pitää jatkuvaa uuden oppimista tärkeänä, vaikka opiskelu kiireisen työn ohessa on joskus vaativaa. Molemmat työntekijänsä yritys kouluttaa oppisopimuksen kautta.

– Työntekijät löytyivät työ- ja elinkeinotoimiston sekä Bovallius-ammattiopiston työhönvalmentajan avustuksella. Te-toimisto on ainakin minun kohdallani onnistunut löytämään hyvät työntekijät. Tietysti se edellyttää sitä, että työnhakijat ovat itsekin olleet hyvin aktiivisia.


Pakkaukset tehdään suurista pahviarkeista. Arkit käytetään mahdollisimman tarkkaan, joten kierrätykseen päätyvät hukkapalat jäävät pieniksi. Arkkipinon päällä Vincenzo Taffoni (oik.), Rauli Leppäaho ja Sami Viklund.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa