Vaihtoautoja etsitään moniin eri tarpeisiin

Väki liikkuu vaihtoautokaupoilla maanantaisin, perjantaisin ja lauantaisin. He ovat merkkitietoisia ja hakevat hyvää hinta – laatu – suhdetta. Pelkkä hinta ei kauppaa ratkaise. Volkkari on vaihtoajokeista suosituin. Ala on piristymään päin.

- Vaihtoautoja on myyty nyt 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, yrittäjä Pentti Kuokkanen paimiolaisesta Autoliike Pertti Kuokkasesta sanoo.

Vaihtoautoja myydään noin 1,2 kertaa enemmän kuin uusia. Kuokkasella on muutamia yhteistyökumppaneita, merkki- ja leasingliikkeitä, joista hän ostaa autot. Leasingista palautuva autot ovat noin kolmivuotiaita, liikkeistä tulevat yleensä vuoden, pari vanhempia.

- Ostamisen on tapahduttava organisoidusti, muuten ei aika riitä myymälän hoitamiseen, Kuokkanen huomauttaa.

Neljäsosa asiakkaista saapuu hieromaan kauppoja Paimiosta, Piikkiöstä ja Sauvosta, samoin neljäsosa Turusta ja muista ympäristökunnista. Yritys markkinoi autoja hakukoneiden ja verkkosivujen kautta. Sähköposti on ohittanut kännykän yhteydenottovälineenä. Kuokkanen myös vuokraa pakettiautoja.

Monta aihetta juhlaan

Tänä syksynä Pertti Kuokkanen on yrittänyt 25 vuotta. Juhlavaa tunnelmaa lisäsivät omat viisikymppiset sekä viime vuonna saatu kuntakohtainen yrittäjäpalkinto. Alkuhämmennyksen jälkeen tunnustus on tuntunut merkitykselliseltä ja mukavalta.

Yrittäjän käsien läpi huristelee vuosittain noin 250 autoa. Liikevaihto on noussut kahden miljoonan euron tuntumaan. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi osa-aikaisen työntekijän ja kesäpoikia.

- Tytöt eivät ole tulleet vielä töitä kyselemään. Itse olen alalla viihtynyt oikein hyvin. Pientä katumusta on aiheuttanut ainoastaan työaika: perjantai-iltapäivät ja lauantait olen tiiviisti kiinni, Kuokkanen kertoo.

Vaihdokin ostattelijat voisivat miettiä etukäteen, millaista autoa oikeasti tarvitsevat ja ketkä sitä käyttävät. Jos autoa käytetään paljon, tarvitaan uudempi ja hinnakkaampi. Kuokkanen tiivistää, että hyvä myyjä selvittää tarpeet kyllä.

Vaihtoautojen myynniltä Kuokkanen ennättää vielä olla mukana yrittäjäyhdistystoiminnassa ja harrastaa jalkapalloa valmentajana sekä kalastaa. Perheeseen kuuluvat vaimo ja poika.

- Yksinyrittäjää kannustan keräämään verkoston kumppaneita ja mahdollisia alihankkijoita. Ei tarvitse toimia yksin. Toiset toimivat tukena ja heiltä saa myös oppia.


- Hyvä myyjä osaa selvittää asiakkaan tarpeet autoa etsittäessä, Pertti Kuokkanen toteaa.

–a-ss

Julkaistu 09/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa