Luottokorjaamolla on pitkä historia

Autokorjaamo Sonkki Paimiossa on sellainen vanha kunnon korjaamo, jossa työntekijät pyörivät haalareissa ja toimistossa näkyy elämä. Siellä varauskirjaa täyttelee nuori yrittäjä Riina Vihanto. Hän vastaa autokorjaamon toiminnasta yhdessä enonsa Hannu Sonkin kanssa.

Vihannon isovanhemmat Laija ja Martti Sonkki perustivat korjaamon vuonna 1963. Vihanto tarttui puikkoihin äitinsä Arja Airion jälkeen vuonna 2009.

- Olen pienestä pitäen pyörinyt korjaamolla. Myös isälläni oli autokorjaamo Karunassa. Päätös yrittäjäksi ryhtymisestä oli helppo. Uskon, että oli jo alitajuisesti valmistautunut muutokseen, juristiksi valmistunut Vihanto kertoo.

Sonkilla tehdään lähinnä henkilö- ja pakettiautojen huoltoja ja korjauksia, ilmastointihuoltoja ja vikaselvityksiä. Päivitetty tekniikka auttaa vian diagnosoimisessa, ja korjaamolla onnistuvat myös pakokaasupäästöjen tarkastus ja dieselmittaukset.

Perinteikkäällä autokorjaamolla on asiakkaita jo kolmannessa polvessa. Paimion ja lähitienoiden lisäksi myös Salosta, Uusikaupungista ja Naantalista tuodaan menopelit hoitoon.

Korjaamoita vertaillaan ahkerasti

- Moni huokaa, että on kuin kotiinsa tulisi! Ja onhan meillä pitkä kokemus Toyotasta vaikka merkkikorjaamo emme olekaan. Tytöttely on hyväntahtoista, ja tarvittaessa osaan antaa takaisin, Vihanto hymyilee.

Vaikka pieniä autokorjaamoja rasittavat muun muassa kalliit laiteinvestoinnit, Vihannon mukaan alalla pärjää kun työt tehdään hyvin ja asiakas on tyytyväinen. Töitä riittää jokseenkin tasaisesti ympäri vuoden.

- Korjaamoiden vertailu ja kilpailuttaminen on internetin myötävaikutuksella lisääntynyt. Kyselyitä tulee puhelimitse paljon, ja kaikilla on kiire. Hinta-arviota on vaikea antaa tietämättä tarkkaan, mitä auto vaatii, Vihanto muistuttaa.

Uuden uran lisäksi Vihanto opiskelee maaseutuyrittäjän tutkintoa varten, harrastaa kouluratsastusta ja on mukana kunnallispolitiikassa. Päässä muhii uusia yritysideoita.

- Minä nautiskelen isovanhempieni työn hedelmiä. Ei tällaista yritystä niin vain rakenneta, Vihanto toteaa.


Riina Vihanto muistuttaa, että asiakkaiden yhä enemmän kyselemää hinta-arviota on vaikea antaa tutkimatta ensin, mitä auto todella vaatii.

–a-ss

Julkaistu 09/2010        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa